Rescaten dos nens petits en situació de risc d’un pis ocupat al Vendrell

El bloc d’habitatges on van trobar les criatures en una mena de ‘casa dels horrors’, segons la policia vendrellenca. (Foto: RTV El Vendrell)
08/03/2023 - 10:03h

La Policia Local buscava els pares arran d’alertes de supermercats on havien entrat a robar aprofitant el doble fons dels carrets dels infants, d’11 i 22 mesos

La Policia Local del Vendrell va rescatar divendres dos nens petits, d’11 i 22 mesos, que vivien en situació d’insalubritat, segons ha avançat Ràdio Televisió El Vendrell i han confirmat fonts policials a l’ACN. Els infants vivien amb la seva mare en un pis ocupat del barri del Tancat.

Els agents feia setmanes que investigaven la dona, a qui tenien identificada per haver comès robatoris en establiments comercials, principalment supermercats, utilitzant el doble fons del cotxet de les criatures. La policia va anar al domicili i va comprovar que els nadons estaven desatesos, motiu pel qual els va salvaguardar i va detenir la dona per un presumpte delicte de maltractament.

Els infants han passat a estar tutelats provisionalment per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), a l’espera del que resolgui un jutge, mentre que la dona va quedar en llibertat amb càrrecs. De la seva banda, el pare fa un temps que és a la presó per complir pena per casos delictius pendents.

En declaracions a l’ACN, Jordi Giménez, agent de la unitat de l’ORC de la Policia Local del Vendrell, ha explicat que la tasca fins a aconseguir localitzar la dona s’ha allargat durant un mes. “Era molt complicat trobar-los perquè s’anaven movent. Teníem totes les patrulles pendents i també alguns ciutadans”. Fins i tot en l’operatiu per “tenir ulls a tot arreu” hi participar algun policia jubilat.

Finalment, la recerca va donar resultat, i es van poder localitzar les criatures al pis on ja se sospitava que eren, per bé que s’hi havia anat diverses vegades i no se’ls havia trobat. Giménez ha explicat que la dona i els nens “portaven una setmana tancats” a l’indret, la qual cosa en va dificultar la troballa i, a més, va provocar el temor de la policia sobre un possible “final fatal”.

“És un bloc que està tot ocupat. El pis on s’estava la dona amb els nens estava ple de brutícia i de restes de les drogues que consumeix, en una situació completament insalubre”, ha relatat l’agent, que ha definit l’indret com “la casa dels horrors”, en declaracions a RTV El Vednrell.

A banda d’aquesta situació de desemparament “més evident”, els metges que van atendre els petits a l’Hospital del Vendrell, on s’hi van estar unes 4 hores, van tenir sospites que els nens poguessin estar essent maltractats, un extrem que ara s’està investigant. Una situació com aquesta, però, activa automàticament els protocols de protecció de la infància, en virtut dels quals es retira provisionalment la tutela dels nens a la mare, que passen a estar sota la custòdia de la DGAIA.

Giménez recorda que aquesta última setmana que la dona i els nens van passar tancats a casa va ser la que més els va preocupar, com apuntàvem, perquè “en no rebre cap input de ningú sobre on podien ser” van témer que hagués pogut passar “el pitjor”.

Finalment, però, se’ls va poder localitzar i es va poder salvaguardar els dos nens, “molt petits, un ni caminava”. Giménez celebra la situació i recorda que “l’estona de veure els nens a l’hospital, amb les infermeres donant-ho tot perquè els nens estiguessin bé, i que tornaven a somriure, va ser el millor de tot”.

També et pot interessar

Comentaris