L’incivisme li costa a Vilafranca 50.000€ l’any

L’Ajuntament i Mas Albornà engeguen una campanya que apel·la a la reponsabilitat de la ciutadania per no embrutar

L’Ajuntament de Vilafranca es gasta una mitjana de 50.000€ l’any en concepte de servei de neteja i despeses causades per l’incivisme i el vandalisme. Aquestes dades sumades a l’increment progressiu de les denúncies per incivisme que ha facilitat la Policia Local ha portat el consistori a impulsar, juntament amb la Fundació Mas Albornà, una campanya de conscienciació de la ciutadania amb un missatge clar: el civisme surt a compte.

El regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Manel Montfort, ha presentat una iniciativa per deixar clar que “la neteja és cosa nostra però cal la col·laboració i la responsabilitat de tothom per entendre que embrutar surt car a l’Ajuntament i a la ciutadania”. L’objectiu és que els incívics s’ho pensin dues vegades a l’hora de cometre alguna infracció, ja que la denúncia li pot costar una sanció de fins a 600€, que és el que val, per exemple, la multa per la pintada en una paret.

La campanya ha implicat la creació d’una web específica (civisme.vilafranca.cat) en la que es recull en detall tota la feina de neteja que du a terme Mas Albornà i on es pot consultar també el cost que representa per a les arques municipals el vandalisme i l’incivisme. En aquesta web s’hi poden trobar dades tan reveladores com els 15.000€ de despesa l’any en papereres, els 18.000€ en contenidors o els 13.000€ en pintades.

La campanya de civisme té un component visual molt important gràcies també a dos vídeos i elements de cartelleria que es podran trobar als carrers i a les xarxes socials. A més, es comptarà amb el suport d’un equip de quatre informadors de Mas Albornà i es repartirà una guardiola de cartró per representar la quantitat que s’estalvia no embrutant. La presència de la Fundació en aquesta campanya serveix per humanitzar el servei, posant cara a les persones que el duen a terme i certifica l’objectiu de mostrar la petjada social i d’inserció que pretén Mas Albornà en les seves iniciatives. Des de la Fundació, que des del 2010 té adjudicat el servei de neteja dels carrers de la vila, el seu director, Joan Clotet, ha destacat la feina de proximitat que ofereixen les 38 persones que es despleguen cada dia en diferents brigades per 17 punts de Vilafranca, arribant a tots els barris.

També et pot interessar

Comentaris