L’Assemblea de Vilafranca presenta un decàleg amb deu punts per recomanar el vot als partits

02/03/2023 - 18:00h

La independència de Catalunya és el punt principal per l’entitat que compta amb uns 300 associats

L’assemblea, de la veu d’Àlvar Mascaró i Marc Barqué membres del secretariat territorial de l’ANC i coordinadors de l’entitat a Vilafranca, ha presentat aquesta setmana el decàleg que gira al voltant de 10 punts. És el full de ruta de l’ANC que defensa promoure el vot a les properes municipals a partits i plataformes independentistes. Una àmplia representació dels socis de l’Assemblea de Vilafranca va aprovar amb 40 vots a favor, un en contra i 8 abstencions una proposta de resolució que assenyala els compromisos a assolir per part de les candidatures per poder rebre el seu suport.

Per això demanen que en els programes electorals dels partits explicitin de forma clara els compromisos següents: D’una banda l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència durant tota la legislatura; el reconeixement de la validesa del referèndum d’autodeterminació del 1r d’octubre del 2017 i del seu resultat favorable a la independència de Catalunya; el compromís amb els principis democràtics bàsics, en especial amb la igualtat per raó de gènere, de cultura d’ètnia o de creences; el compromís a no fer cap acord de govern amb altres candidatures o persones significades en la defensa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola; defensar la llengua catalana en tots els àmbits municipals; Donar suport i potenciar l’Assemblea Nacional Catalana com també al Consell de la República; Aplicar la sobirania fiscal; i rebutjar qualsevol acte de la monarquia espanyola dins l’àmbit del mateix municipi. “Són punts adaptables tots”.

Mascaró remarcava que l’Assemblea aconsellarà a la ciutadania que els partits que facin seus aquests punts en recomanaran el vot però que el punt principal de l’entitat “és la independència del nostre país”. Barqué i Mascaró han deixat clar però que l’Assemblea “no pren part política en cap partit concret” i que clarament volen “fets i no paraules”. A Vilafranca l’Assemblea té uns 300 associats, a banda dels simpatitzants.

Per al proper divendres 10 de març, a les 19.30 i a l’auditori de Vinseum es comptarà amb l’assistència d’Uriel Bertran, coordinador de la Comissió d’Estratègia i Discurs de l’Assemblea Nacional Catalana per debatre la Llista Cívica, el full de ruta proposat per l’entitat fa dos anys. “Ara hem de saber com fer-la, quan i de quina manera i per això demanarem l’opinió de la gent”, han conclòs.

També et pot interessar

Comentaris