Cunit comença a delimitar la zona taronja d’estacionament regulat a la seva façana litoral

Tasques de pintar les noves places d’aparcament a Cunit. (Foto: Ajuntament)
02/03/2023 - 15:00h

Hi haurà disponibles 2.000 places d’aparcament, que han començat a ser pintades a l’avinguda Tarragona

L’Ajuntament de Cunit ha iniciat els treballs per adequar el sector litoral a la futura zona taronja d’estacionament regulat. L’inici de la pintura de les més de 2.000 places ha començat a l’Av Tarragona amb el límit amb Cubelles.

Tal i com estava previst, entrarà en funcionament durant la propera Setmana Santa, fins al 15 de juny tots els caps de setmana i a partir d’aquesta data i fins el 15 de setembre de dilluns a diumenge.

L’estacionament regulat té com a objectiu regular sota control horari (Zona Taronja) l’accés de vehicles a aquesta zona i de garantir la rotació a les places d’estacionament de vies i solars públics, a més d’assegurar una mobilitat més sostenible a tot el municipi. El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, ho explica en un vídeo.

Com funciona el servei?

El nou servei d’estacionament regulat al litoral cunitenc funcionarà a través de bonus de diferents tipus adreçats a persones residents empadronades a Cunit, ja sigui amb el vehicle domiciliat fora de la zona taronja, quan no cal que faci cap tràmit i si estaciona en aquest àmbit cal que es pagui la tarifa establerta de 0,30 cèntims diaris; o bé empadronada dins de l’àmbit de la zona taronja amb el vehicle domiciliat en el mateix àmbit, quan aleshores cal fer la sol·licitud a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Cunit de l’abonament per tota la temporada i que té un cost de 10 euros.

Per a les persones no residents a Cunit amb propietat d’un habitatge dins de la zona taronja i amb el vehicle domiciliat fora de Cunit, cal que facin la sol·licitud de l’abonament també a través de la Seu Electrònica, escollint una de les tres modalitats: abonament setmanal, que costa 20 euros; mensual (50 euros) i per temporada, amb un cost de 80 euros.

Totes les sol·licituds s’hauran de fer a partir del 15 de març.

A partir de les dades de la Direcció General de Trànsit es constata com el parc de vehicles ha experimentat un creixement constant a Cunit al llarg dels anys, a més de l’elevada afluència de visitants amb vehicle privat que rep el municipi durant la temporada primavera-estiu pel seu atractiu turístic, circumstàncies que han derivat en un increment notable del volum de trànsit i circulació al municipi.

Aquesta pressió sobre la mobilitat impacta especialment en tota la franja marítima (carrers adjacents a l’avinguda Tarragona), ha apuntat l’ajuntament cunitenc.

També et pot interessar

Comentaris