L’Ajuntament del Vendrell sanciona 43 usuaris de patinets elèctrics en un mes

24/02/2023 - 12:54h

Durant la recent campanya de control dels vehicles de mobilitat personal, la Policia Municipal del Vendrell ha fet 310 identificacions

La Policia Local del Vendrell ha fet un total de 310 identificacions a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) i ha denunciat 43 persones per un ús indegut dels patinets elèctrics a la via pública, durant el mes que ha durat la recent campanya de control d’aquest tipus de vehicle.

Aquestes xifres les ha donat aquest divendres al matí el regidor portaveu del govern vendrellenc i primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, que ha especificat també les infraccions més habituals.

Així, segons ha comentat Soriano, la infracció més habitual entre les sancions imposades ha estat el 46% de les multes que s’han posat per conduir un patinet elèctric per sobre de la vorera o a l’illa de vianants. Després hi ha el 23% per als casos de més d’un usuari damunt d’un VMP i, en tercera posició, un 14% per adoptar una “conducte negligent” sobre el patinet.

Altres motius de sanció han estat per circular en sentit contrari, circular per una zona prohibida a la circulació, estacionar el vehicle en una zona no habilitada o no obeir les ordres dels agents.


Christian Soriano també ha comentat que més del 65% dels conductors dels 310 ususaris de patinet identificats eren majors de 18 anys, una xifra que baixa a la meitat si es parla dels infractors en l’ús d’aquest tipus de vehicle personal; i que un terç de les identificacions es van fer a la zona del centre del nucli històric del Vendrell.

Els 2/3 d’infraccions es reparteixen en zones del Vendrell fora del centre, com els barris del Tancat i Mas d’en Gual; però també s’ha fet la campanya de control als barris marítims, segons ha destacat Soriano.

El mateix tinent d’alcalde ha parlat de la sinistralitat detectada en patinets i en aquest sentit ha xifrat en un 10% els accidents al municipi del Vendrell durant tot l’any 2022 i gener del 2023 en què hi ha hagut implicat d’una manera o altra un patinet elèctric. En aquest període s’han produït un total de 238 accidents de trànsit.

Valoració positiva
Christian Soriano també ha fet una valoració positiva i en aquest sentit s’ha mostrat satisfet amb la campanya de control de VMP, la qual tenia com a objectiu anar més enllà de la vessant sensibilitzadora i pedagògica que ja s’ha treballat anteriorment i centrar-se en la vessant sancionadora contra l’incompliment de la normativa vigent.

“El que pretenem és aconseguir un ús més responsable d’aquest mitjà de transport i evitar al màxim els possibles accidents, sobretot per protegir la seguretat del vianant”, ha explicat també el primer tinent d’alcalde vendrellenc.

Finalment, Christian Soriano ha apuntat que la Policia Local continuarà les seves tasques habituals de
control del compliment de la normativa en l’ús dels VMP i que, per tant, de forma periòdica es duran a terme
campanyes específiques de control i sanció. “Aquesta campanya feta ara no serà un bolet i expontània, sinó que se’n faran més”, ha conclòs Soriano.

També et pot interessar

Comentaris