Moció de Primàries El Vendrell per combatre l’ocupació incívica a Coma-ruga

Imatge de l’exterior d’mmobles ocupats a tocar de l’Institut-Escola de Coma-ruga.
22/02/2023 - 17:00h

Demana a l’Ajuntament que aprofiti la nova llei que permet els consistoris iniciar els tràmits

El grup municipal de Primàries el Vendrell, a través del seu regidor Josep Maria Llasat, presentarà al ple municipal de l’Ajuntament del Vendrell previst de celebrar el proper dilluns, dia 27 de febrer, una moció per tal de que l’administració vendrellenca actuï i denunciï davant els jutjats les 26 ocupacions incíviques que hi ha registrades des de fa molt de temps al carrer dels Ocells del barri marítim de Coma-ruga.

Primàries argumenta aquesta petició davant les múltiples queixes dels veïnes, veïns i familíes de l’Escola-Institut de Coma-ruga arran de les ocupacions, amb la finalitat de que el jutjat acordi el seu desallotjament.

A la vegada, a la mateixa proposta al plenari vendrellenc es demana que l’Ajuntament del Vendrell estudiï la possibilitat de destinar aquestes 26 vivendes a habitatge social.

Segons ha avançat Josep Maria Llasat, aquesta moció es sustenta en la aprovació fa uns dies al Parlament de Catalunya, per una àmplia majoria dels grups polítics arrel d’una proposta de Junts x Catalunya, de la nova llei que faculta als alcaldes a instar als Jutjats el desallotjament d’aquells habitatges ocupats que generen greus problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre les veïnes i els veïns.

A banda d’instar als Jutjats del Vendrell perquè es desallotgin els okupes incívics de l’esmentat indret de Coma-ruga, la moció que es debatrà al ple de dilluns que ve també parla de demanar a la Policia Municipal del Vendrell les actuacions que ha hagut de fer a la zona a instància del veïnat i que l’ajuntament vendrellenc “impedeixi noves ocupacions i estudiï la possibilitat de dedicar-los a habitatges socials”.

Moció sobre les energies renovables

Així mateix, Primàries El Vendrell també presentarà una moció sobre energies renovables i en la qual es demana la redacció d’una ordenança municipal reguladora de la instal·lació d’autoconsum de plaques fotovoltàiques, una millora en les bonificacions fiscals que actualment s’apliquen, que s’impulsin campanyes per fomentar les energies renovables entre la ciutadania, així com que l’Ajuntament del Vendrell faci un estudi de tots els edificis municipals amb la finalitat de decidir i actuar amb la màxima celeritat per instal·lar plaques fotovoltaiques per autoconsum.

Aquesta mesura, conclou Primàries, permetria aconseguir reduir l’impacte de les pujades en el cost econòmic de l’energia en els comptes públics.

També et pot interessar

Comentaris