Aprovada la licitació per al projecte del Parc del Botafoc del Vendrell

21/02/2023 - 13:59h

El disseny del futur pulmó verd o ‘Central Park’ de la capital del Baix Penedès es farà per a un àmbit de 4 hectàrees

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dilluns la licitació del concurs de la redacció del projecte del Parc del Botafoc, “el quilòmetre zero de la transformació verda que impulsa el govern”, segons l’ha definit aquest dimarts al matí als mateixos terrenys del futur parc la regidora d’Urbanisme, Núria Rovira.

Recordem que l’any 2021, l’Ajuntament del Vendrell va encarregar l’elaboració de l’avantprojecte del Parc del Botafoc. La proposta, la qual va incorporar algunes idees de ciutadans que s’havien posicionat sobre els usos del nou parc, plantejava un gran parc urbà de 4 hectàrees al centre del nucli del Vendrell; un punt de trobada i de relació social, de joc i d’activitat física, i de confort: “On el Vendrell troba l’ombra. Un refugi climàtic, el pulmó verd del Vendrell”, ha dit també Núria Rovira.

El cost de la licitació aprovada és d’uns 225.000 euros i inclou el concurs de projectes, la redacció del projecte executiu i la direcció de l’obra. Durant aquest 2023 es realitzarà el concurs, s’adjudicarà i s’iniciarà la redacció del projecte executiu. L’any 2024 està previst licitar les obres i iniciar-les, per enllestir tot el projecte el 2025. Aquest mantindrà els dos nivells amb què es distribueix tota la zona encara verge del Botafoc, amb l’emblemàtica torre carlina com a mirador privilegiat de bona part del Vendrell.

La regidora vendrellenca d’Urbanisme, Núria Rovira i l’alcalde, Kenneth Martínez

4 milions d’euros

El cost d’execució del Parc del Botafoc es calcula en una inversió d’uns 4 milions d’euros. Aquest projecte, conjuntament amb el projecte NEXT RENAT3R finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea i de naturalització de la riera de la Bisbal i el torrent del Lluc, suposaran la punta de llança d’una nova etapa del Vendrell: l’aposta per la infraestructura verda i el condicionament dels parcs i jardins, i dels camins, per fer del Vendrell un municipi habitable, amb espais “menys evitables”, i amb bona convivència a tots i cadascun dels nuclis, i per cohesionar-lo a partir del verd.

La regidora d’Urbanisme ha explicat que “amb el Parc del Botafoc i el Next Generation de les rieres començarem a viure de cara a la nostra riera, als nostres espais blaus, i a dignificar-la, i començarem també a obrir el Vendrell-centre al mar”.

Transformació verda

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, afirma de la seva banda que “amb el Parc del Botafoc i el Next Generation de rieres iniciem la transformació verda del Vendrell, amb un urbanisme que introdueix l’entorn natural dins de la trama urbana, convertint el verd en el centre de la ciutat i nuclis habitats”.

“Aquest mandat hem ampliat l’illa de vianants i ara toca l’entorn natural i les vies verdes”, ha afegit l’alcalde vendrellenc, que conclou: “Les estructures verdes han de ser prioritàries”.

Sobre l’indret on d’alguna manera es ‘compensaran’ les places d’aparcament provisional al Botafoc que ocupen actualment desenes de vehicles, Kenneth Martínez ha reconegut que encara està en estudi, evitant d’aquesta manera fixar una ubicació definitiva del futur aparcament.

També et pot interessar

Comentaris