Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes al Vendrell per sostreure catalitzadors de vehicles

13/02/2023 - 14:10h

Escollien vehicles estacionats tant al carrer com en pàrquings i els causaven danys d’elevat valor econòmic

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir dimecres i dijous de la setmana passada en aquest municipi a dos homes, ambdós de 25 anys, com a presumptes autors de deu delictes de furt de catalitzadors i dels corresponents danys ocasionats en el transcurs de les sostraccions d’aquestes peces.

Els detinguts són el resultat d’una investigació iniciada arran del furt del catalitzador d’un vehicle al Vendrell i una temptativa a Cunit els dies 17 i 18 d’octubre de l’any passat. Uns dies després, el 27 d’octubre, els lladres van actuar en un pàrquing comunitari ubicat al carrer Margarida Xirgu de la capital del Baix Penedès, d’on van sostraure els catalitzadors de tres vehicles més.

Diverses identificacions d’una patrulla mossos, així com d’efectius de la Policia Local de Cunit i Cubelles (Garraf), van permetre concretar als investigadors que els autors dels fets circulaven amb un vehicle d’unes característiques concretes. De fet, al maleter hi duien eines com una serra elèctrica utilitzada per tallar els catalitzadors i fins i tot una d’aquestes peces, elements que transportaven al·legant que un familiar regentava una deixalleria. 

Entre el 28 d’octubre i el passat 23 de gener, els lladres van actuar cinc cops més. Bàsicament escollien vehicles amb motor de gasolina fabricats a Alemanya entre els anys 1998 i 2005, però també alguns models coreans o japonesos. Els mossos van comprovar que una vegada sota els vehicles estacionats en pàrquings o a la via pública, els lladres tallaven els catalitzadors pels dos extrems amb una eina tipus radial.

La Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell, va detectar un augment de casos en diversos municipis del Baix Penedès. La venda de catalitzadors fora del circuit legal es produeix perquè en el seu interior hi ha diversos metalls considerats valuosos amb quantitats significatives de platí, que els lladres venen posteriorment en el mercat del reciclatge. A més, al tallar-lo i extreure’l barroerament, també causa considerables danys al vehicle.

Un cop completades les gestions, els investigadors van detenir els presumptes autors als quals se’ls atribueixen fins a nou fets consumats i una temptativa. Un dels detinguts va quedar en llibertat el mateix divendres amb la obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan sigui requerit, mentre que l’altre va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar

Comentaris