ERC valora les inversions de la Generalitat fetes al Baix Penedès

La trobada de membres d’ERC al Baix Penedès (Foto: ERC)
02/02/2023 - 13:00h

Apunta que els pressupostos del 2023 ajudaran en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell i la gratuïtat de la C-32 per a ús intern

L’executiva comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Baix Penedès, candidats i candidates, juntament amb l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, i el diputat per Tarragona al Parlament de Catalunya, Carles Castillo, van comparèixer davant la premsa per valorar la feina feta per la Generalitat de Catalunya i la necessitat dels pressupostos per seguir amb el desenvolupament i les inversions a la comarca.

Dani Pernas, president de la formació republicana al Baix Penedès, va posar en valor el que qualifica de “canvi de tendència en quant a inversions d’ençà que el president de la Generalitat és republicà, donant resposta a una intensa però discreta feina feta per Esquerra des de la comarca, tocant les portes de la Delegació del Govern, diputats, diputades, o la del mateix Govern”.

L’ampliació de l’Hospital del Vendrell, la gratuïtat de l’autopista C-32 per us intern, l’ampliació CAP de l’Arboç, la construcció de nous centres educatius a la comarca, la inclusió del Baix Penedès al projecte 7 Comarques o la implantació dels serveis territorials de la Vegueria Penedès són alguns dels fruits de la feina feta per la Generalitat, segons la formació republicana.

Pernas va recalcar la necessitat de “fer polítiques serioses i responsables en comptes de polítiques irresponsables i amb tendència populista, portant a l’equívoc a la ciutadania fent reclamacions a un Govern que fa 6 mesos que és d’un sol color, quan durant 40 anys que han governat la comarca i el país s’ha estat incapaç de fer res del que es reclama ara”.

Per la seva part, el diputat Carles Castillo va recalcar que aprovar els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2023 significa 3.000 milions d’euros en recursos extra per dedicar a educació i sanitat.

“Demanar més professors, més mossos i una atenció primària que doni resposta a les necessitats dels ciutadans del Baix Penedès passa per destinar més recursos humans i materials, i així deixar enrere les conseqüències de les retallades aplicades les anteriors governs de la Generalitat”, va apuntar també el mateix diputat.

Castillo va concloure que en una comarca com el Baix Penedès “és de les que més important ha de ser disposar dels pressupostos”.

L’alcalde de Banyeres, Amadeu Benach va posar en valor de la seva banda la responsabilitat dels alcaldes d’ERC del Baix Penedès per mantenir una unitat a la comarca, “anant a manifestar-se juntament amb la resta d’alcaldes de la comarca, inclús reclamant al govern del mateix partit, quan ha convingut”. Benach va afegir que “aquesta generositat hauria de servir d’exemple”.

També et pot interessar

Comentaris