La setzena edició de la Nit Solidària recaptarà fons per a la Fundació Cors Units

31/01/2023 - 15:23h

El Rotary Club de Vilafranca promou la festa que se celebrarà el 19 de maig al Casal de Vilafranca

La 16a edició de la Nit Solidària que any rere any organitza el Rotary Club de Vilafranca del Penedès serà el divendres 19 de maig al Casal de Vilafranca. Aquesta setmana s’ha fet públic que l’entitat beneficiària serà la Fundació Cors Units, que dedica la seva tasca a la cardiologia, la medicina esportiva i l’oncologia pediàtrica per millorar la vida d’infants afectats per cardiopaties, així com a donar suport a les famílies, mestres, pediatres, cardiòlegs i altres especialistes en el retorn a la vida normal dels infants. En aquest sentit, tota la recaptació de la Nit Solidària es dedicarà a un nou espai de control cardiopulmonar per a infants a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Actualment la fundació dona suport a prop de 150 infants a partir dels 6 anys.

16 anys de solidaritat

A la presentació hi van prendre part l’actual president del Rotary Club de Vilafranca del Penedès, Xavier Ruiz, i el doctor Ricard Serra, en representació de la Fundació Cors Units. En la seva intervenció, Ruiz destacava que “a diferència d’altres edicions de la Nit Solidària on es tractaven temes més difícils, l’entitat beneficiària d’aquest any treballa en la normalització del dia a dia de nens i joves que han superat una cardiopatia o que conviuen amb una malaltia crònica”, i afegia: “Una de les vostres tasques més importants és treure les pors a les famílies i mestres a l’hora que aquests infants s’incorporin de nou a la vida que feien abans”.

La Nit Solidària és una de les activitats solidàries més rellevants del Penedès. En les seves 15 edicions anteriors, ha aconseguit recaptar més de 570.000 €, amb un total de més de 5.800 assistents, 453 coŀlaboradors i 63 patrocinadors. Aquests recursos han servit per tirar endavant projectes d’entitats com Sant Joan de Déu, Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, Càritas, Fundació Enriqueta Villavechia o Creu Roja, entre d’altres.

En la seva intervenció, el doctor Serra va agrair el gest del Rotary Club de Vilafranca pel fet que triessin la fundació com a beneficiària i parlava de l’espai d’estudi de la funció cardiopulmonar que es crearà en el marc de l’Hospital de Sant Joan de Déu amb els beneficis del sopar solidari.

Reconeguts metges

La Fundació Cors Units va néixer el 2012 a partir de la coŀlaboració que hi havia entre l’Hospital de Sant Pau i l’Associació de Pares de Nens Operats de Cor. Liderada per reconeguts metges especialistes, i amb seu a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Fundació Cors Units dedica la seva tasca a la cardiologia, la medicina esportiva i l’oncologia pediàtrica per millorar la vida d’infants afectats per cardiopaties, així com a donar suport a les famílies, pediatres, cardiòlegs i altres especialistes. El seu principal objectiu és el de facilitar la inclusió escolar i extraescolar d’infants i adolescents que han patit una malaltia cardiovascular o càncer o que tenen una patologia cardiovascular crònica no greu. Són infants a qui s’ha diagnosticat o curat de la seva malaltia, i el seu entorn proper (família, professors…) necessiten la certesa que els infants poden fer exercici físic sense risc. Aquesta tranquil·litat permet als infants i adolescents integrar-se i socialitzar-se amb tota normalitat, cosa que afecta molt positivament la seva vida, després de temporades llargues d’hospitals i de lluita contra la seva malaltia.

Per assistir al sopar de la Nit Solidària 2023, que se tindrà lloc el divendres 19 de maig al Teatre Casal de Vilafranca, s’han d’adquirir els tiquets, que tenen un cot de 85 euros, contactant amb membres del Rotary Club de Vilafranca o al telèfon 93 817 27 62. Per altra banda, també poden fer-se donacions de fila 0 al compte solidari ES82 2100 0033 1302 0146 8045.

També et pot interessar

Comentaris