Jornada Introductòria sobre Perspectiva de Gènere, a Llorenç del Penedès

31/01/2023 - 11:00h

Es celebrarà durant tot el dissabte al Centre amb una xerrada, un contacontes infantil, un taller i un monòleg

Aquest dissabte 4 de febrer es celebrarà a Llorenç del Penedès la primera Jornada Introductòria sobre Perspectiva de Gènere. Aquesta jornada ha estat organitzada per l’ateneu El Centre gràcies a la col·laboració de la formació política municipalista Decideix Llorenç. Aquesta ha cedit, a través de la modalitat de concurs anomenada “Diners al Carrer”, una part de les retribucions dels sous dels seus regidors i regidores amb representació al Ple de l’Ajuntament. El projecte presentat per El Centre va ser el guanyador del concurs pel seu caràcter transformador i la seva capacitat d’impacte social.

La idea d’aquest projecte neix de la necessitat de la junta d’El Centre de formar-se en llenguatge inclusiu. En aquest sentit, després de reflexionar sobre el tema, es va detectar la necessitat d’anar més enllà i tenir un primer contacte també amb la perspectiva de gènere en la qual s’hi inclogués el feminisme i la revisió de les masculinitats.

Així, l’objectiu principal de la jornada és conscienciar a les diferents entitats, administracions, negocis i persones del poble sobre la necessitat d’incloure mesures i accions que atenguin a diferents situacions, rols, necessitats i interessos de les dones, els homes i infants, per tal d’eliminar les diferències entre gèneres i assolir l’equitat. En resum, capgirar, en la mesura del possible, les desigualtats per poder avançar cap en una societat més justa i igualitària. Amb això, el lema de la jornada és #transformantmirades.

Totes les activitats són gratuïtes. La jornada començarà amb una xerrada, de 10 a 12 del matí, titulada “Com són les masculinitats en la criança?” , i impartida pel col·lectiu Entre Homes. En aquesta xerrada es vol explorar el paper de la masculinitat en l’àmbit de la paternitat i la criança, així com també repassar-ne la seva evolució canviant en els darrers anys.

Seguidament, a les 12 del migdia, hi haurà una sessió de contacontes infantil “Contes desexplicats” a càrrec de Vivim del Cuentu, en la qual els contes clàssics queden capgirats i s’omplen de princeses valentes i prínceps badocs. En definitiva, contes per trencar tòpics, prejudicis i estereotips.

A la tarda, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8, hi haurà una xerrada-taller a càrrec de Rosa Vendrell titulada “Mirada de gènere i llenguatge inclusiu”. L’objectiu d’aquest taller és que les persones, entitats, associacions i empreses puguin disposar d’eines i coneixements per a una comunicació oral i escrita més inclusiva i lliures de sexisme.

Finalment, a les 8 del vespre hi haurà l’acte de clausura de la jornada amb les humoristes Ana Polo i Oye Sherma, presentant el monòleg “Oye Polo”. Els monòlegs d’aquestes còmiques es caracteritzen per la temàtica feminista i per desmuntar qualsevol construcció social i normativa.

També et pot interessar

Comentaris