La Policia Local de Vilafranca obre un expedient a la setmana als amos incívics de gossos

L’Ajuntament impulsa una campanya intensiva per controlar i sancionar les males pràctiques dels propietaris

La Policia Local de Vilafranca acostuma a obrir cada any entre 40 i 60 expedients sancionadors contra els propietaris incívics de gossos, que incompleixen la normativa de tinença d’animals. Aquesta xifra representa una mitjana d’almenys una multa per setmana contra els amos dels prop de 3.500 gossos que estan censats a Vilafranca. L’any passat, però la quantitat es va enfilar fins als 112 expedients perquè s’inclouen els 50 que es van obrir als amos de gossos perillosos arrel d’una campanya específica. Amb l’objectiu de rebaixar aquestes xifres i corregir els comportaments incívics d’aquestes persones, l’Ajuntament i la Policia Local durà a terme tota aquesta setmana i fins dissabte una campanya intensiva de control de les persones propietàries de gossos.
La iniciativa, segons el regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Manel Montfort, recull les queixes de diversos col·lectius veïnals i comerciants davant l’augment de l’incivisme en aquest sentit. La campanya, a banda d’informativa, és sancionadora, amb multes a partir dels 400€. A més a més de vigilar que es compleixin totes les indicacions recollides en l’ordenança, es farà una especial incidència en el control de les deposicions i els orins dels animals, que concentren un percentatge molt elevat de les queixes.


També es prestarà molta atenció als propietaris de gossos potencialment perillosos, que tenen una normativa específica pel que fa a permisos, assegurança, xips, morrió, etc. A Vilafranca hi ha 307 animals censats en aquesta categoria.
D’altra banda, la vigilància d’aquestes conductes incíviques es fa molt difícil per als agents uniformats. Per aquest motiu, es combinarà la vigilància amb agents vestits de paisà, segons va informar el cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero.

També et pot interessar

Comentaris