Castellví treballa per la creació d’un Camí Escolar

23/01/2023 - 12:00h

Comprèn actuacions en diversos àmbits per promoure que els infants puguin anar a l’escola de manera autònoma i segura

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Castellví de la marca el projecte de Camí Escolar al municipi, una iniciativa educativa, urbanística i de mobilitat i accessibilitat que comprèn actuacions en diversos àmbits amb l’objectiu de promoure que els nens i nenes puguin anar a l’escola de manera autònoma i segura, potenciant la utilització de modes de transport sostenibles.

El Camí Escolar incorpora mesures i actuacions tècniques de millora de la mobilitat dels escolars, però també pretén generar canvis de mentalitat i sinergies de treball entre l’escola, l’alumnat, el professorat l’associació de mares i pares, i els usos del seu entorn i àmbit d’influència.

Les propostes del camí escolar inclou tres línies bàsiques, com son les actuacions pedagògiques que inclouen un manual de bones pràctiques, un taller de mobilitat amb l’objectiu d’integrar la mobilitat sostenible en totes les sortides curriculars.

Pel que fa a l’accessibilitat i mobilitat sostenible i segura, el projecte inclou actuacions de millora de la seguretat i prioritat per als vianants a la cruïlla del carrer del Sol amb l’Avinguda de Catalunya, establir unes millors condicions per als vianants al carrer del Sol, actuacions de millora al passeig dels Estudiants i carrers de l’Esport i del Mediterrani i l’impuls d’un projecte de Bicibús. També es proposa tancar el carrer de l’Esport al trànsit durant les hores d’entrada i sortida dels infants a l’escola i implementar vigilància a la carretera B-212 mitjançant persones voluntàries.
Finalment, el projecte també inclou la realització d’accions de difusió i divulgació com ara una campanya de sensibilització als centres escolars, incorporar el projecte de camins escolars als instruments de comunicació digitals, senyalització del camí escolar en tot el seu recorregut o la creació de la figura de coordinador de mobilitat, entre d’altres.

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, ajuda als ajuntaments que volen implantar els camins escolars en l’elaboració dels estudis que permetin trobar el consens necessari per a desenvolupar-los.

També et pot interessar

Comentaris