Un nou episodi de ventades posa en alerta l’Alt i el Baix Penedès

19/01/2023 - 11:56h

L’episodi de fort vent s’intensificarà a partir d’aquesta tarda-nit i matinada amb cops que poden superar els 90 km/hora

Menys de 24 hores després que es desactivés, Protecció Civil s’ha vist obligat a activar de nou el pla VenCat a causa de les fortes ventades que es preveuen, especialment a partir de la tarda-nit d’avui dijous i la matinada de divendres. Entre les comarques més afectades hi ha l’Alt i el Baix Penedès, a més de l’Anoia i l’Alt i el Baix Camp, amb ràfegues que poden arribar a superar els 90 km/hora. El dia d’ahir es va registrar una ràfega màxima de 110 km/hora a Font-rubí i 68,8 km/hora al Vendrell, segons dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La previsió del temps per avui parla de temperatures lleugerament més baixes que ahir. A partir de primera hora de la tarda el cel s’anirà ennuvolant d’oest a est i s’espera que la cota de neu se situï al voltants dels 800 metres.

D’altra banda, els agents rurals també han informat que es manté el perill d’incendi forestal, que arriba al nivell 2 del pla Alfa a 11 comarques catalanes, entre les quals l’Alt i el Baix Penedès. El perill alt o molt alt d’incendi que tenen aquestes comarques obliga a desplegar una vigilància prioritària.

També et pot interessar

Comentaris