Cunit posarà en marxa la zona taronja d’aparcaments als barris de les platges a partir de Setmana Santa

17/01/2023 - 15:08h

Fins el 15 de juny serà en periode de proves i no es multarà

Després d’alguns mesos d’endarreriment, l’Ajuntament de Cunit ha anunciat que posarà en marxa la zona taronja d’aparcament als barris de les platges a partir de Setmana Santa. Els quatre dies festius (de divendres a dilluns) i els caps de setmana fins el mes de juny, la zona taronja funcionarà en sistema de prova i no es multarà als vehicles. Es tracta d’un primer periode d’informació per a que els usuaris coneguin l’existència de l’àrea de pagament i el seu funcionament. A partir del 15 de juny, la zona ja serà plenament operativa i es multarà els infractors.

L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha avançat aquesta novetat durant una trobada de balanç del darrer any de mandat municipal. En les properes setmanes començaran els treballs de pintat de la senyalització horitzontal i vertical i la instal.lació dels parquímetres. En total es tracta de 2.200 places regulades que estaran operatives entre el 15 de juny i el 15 de setembre de forma diària. Entre el 15 de setembre i Setmana Santa no funcionaran i entre Setmana Santa i el 15 de juny, els festius i caps de setmana.

El regidor d’Hisenda de Cunit, Xavier Lorenzo, ha explicat que “la implantació de la zona taronja a l’estiu és completament necessària. Tripliquem la població en aquest periode i els barris de les platges es converteixen en un caos d’aparcament”. Ha recordat, a més, que “els municipis veïns ja tenen regulat la zona d’estacionament i aquest fet provoca que molts vehicles de Cubelles o de Calafell que es mouen en àrees limítrofs, acabin venint a Cunit a aparcar perquè saben que és gratis”.

Els veïns empadronats als barris de les platges gaudiran de tarifes molt reduïdes en qualitat de residents (10 euros per tota la temporada de funcionament de la zona) i els de la resta del municipi cunitenc també (30 cèntims per dia). Els conductors no empadronats als barris, però amb segona residència, disposaran de tarifes planes per triar. La resta de vehicles hauran de fer efectiva les tarifes establertes (1’5 euros per hora, 6 euros tot el matí o tarda i 10 euros tot el dia).

Per altra banda i també vinculat amb temes de mobilitat, l’alcalde Jaume Casañas, ha avançat que la setmana que ve convocarà els membres del Pacte del Penedès Marítim per “fer pressió” a la Generalitat per a que posi en marxa l’anunciada gratuïtat del tram Cubelles-El Vendrell de l’autopista C-32 per als vehicles que facin desplaçaments interns entre aquests municipis. El conseller de Territori, Juli Fernández, va fer pública la mesura el passat mes de novembre, però, tal i com assenyala Casañas, “des d’aleshores no ens han dit res més i nosaltres volem respostes i actuacions”. L’alcalde s’ha queixat del fet que “continuem sent l’única zona del pais que paguem per tot. Això no pot continuar d’aquesta manera”.

També et pot interessar

Comentaris