Santa Oliva encendrà la Torre del Castell pels drets humans

13/01/2023 - 11:02h

Aquest dissabte s’hi celebrarà un dels actes previstos a la Mediterrània

El municipi de Santa Oliva s’ha adherit a l’encesa pels drets humans que es farà aquest dissabte a diverses torres de la Mediterrània. Aquesta proposta va néixer fa set anys a Mallorca i només fa dos anys que se celebra a la península ibèrica.

Enguany hi participaran 33 punts entre torres, castells o fortificacions als territoris de parla catalana. Al projecte, batejat com a ‘Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans’, hi participaran municipis de Catalunya, Aragó, València i llocs d’altres països com el Líban, Marroc o Tunísia.

El Ball de Diables de Santa Oliva i l’Associació per la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO) s’han afegit a la iniciativa, que té un doble objectiu: visibilitzar la tragèdia de la immigració a la Mediterrània, en què l’any passat van morir almenys 1.988 persones intentant arribar a les costes europees, i també reivindicar el patrimoni històric i cultural.

A més d’un programa comú d’encesa de la torre, que en el cas de Santa Oliva serà al Castell del Remei, la lectura del Manifest i el cant del ‘Viatge a Ítaca’, es projectarà sobre el mur del Castell de Santa Oliva un recull d’imatges cedides per l’ONG Open Arms, l’organització de rescat d’immigrants al mar Mediterrani.

En finalitzar la projecció, hi haurà una visita explicativa de les particularitats del Castell i de la Torre de Santa Oliva.

L’acte es farà a les escales del Castell del Remei de Santa Oliva aquest dissabte, a les 6 de la tarda.

També et pot interessar

Comentaris