Tres atracaments en sis dies en un estanc obert fa un mes a Vilafranca

S’han produït altres robatoris en establiments comercials entre final d’any i principi del 2023

Un estanc que va obrir portes al carrer Santa Clara de Vilafranca el 25 de novembre passat ha estat objecte de tres atracaments en només sis dies. El debut d’aquest establiment no podia ser pitjor. Els dies 26 i 27 de desembre va ser atracat per un individu, i el 31 de desembre, per dues persones. En ambdós casos es va seguir el mateix procediment, robatori amb arma blanca i intimidació. En els tres casos l’atracament es va produir entre les 2 i les 3 de la tarda, ja que l’estanc no tanca al migdia.
El propietari ja ha presentat denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i de moment ja ha pres una primera mesura preventiva per tal de ‘blindar’ l’estanc i posar-ho una mica més difícil als delinqüents. Ara, per accedir a dins de l’establiment cal trucar a un timbre.
L’encarregat d’aquest negoci es mostra indignat davant la situació d’inseguretat que considera que hi ha no només a Vilafranca sinó a la resta de la comarca. Té clar que les dotacions dels diferents cossos de seguretat “són insuficients” per donar servei a tot l’Alt Penedès, i que caldria que la presència policial als carrers fos més visible per evitar situacions com la que ha viscut el seu local.


Segons ha detallat, la farmàcia situada al mateix carrer Santa Clara, a pocs metres de l’estanc, també va ser víctima d’un atracament pels volts de les mateixes dates. Així mateix, el responsable de l’establiment explica que l’estanc que regenta la seva germana al carrer Francesc Macià, davant del mercat de Sant Salvador, també va patir un atracament la tarda del dia 2 de gener. Aquests darrers dies es va produir un altre robatori amb força al quiosc del carrer Francesc de Paula Bové. A Sant Sadurní, també hi ha hagut robatoris en establiments, concretament a la benzinera del polígon de Can Ferrer II i a una farmàcia del carrer Tarragona.
El propietari de l’estanc es queixa que, a banda del perjudici econòmic pel robatori tant de diners com de mercaderia, es veu doblement perjudicat perquè se li fa més difícil trobar personal que vulgui atendre darrere el taulell. El perjudici també representa una pèrdua de facturació perquè cada vegada que el cos policial efectua la inspecció del local ha de tancar i no pot atendre la clientela.
L’estanc del carrer Santa Clara, a més de venda de tabac i loteries, també fa les funcions de quiosc, de manera que obre tots els dies de la setmana.

També et pot interessar

Comentaris