Dues-centes persones s’apleguen a Vilafranca contra la violència masclista

09/01/2023 - 21:47h

L’acte convocat per aquest dilluns havia estat convocat hores abans pel col·lectiu feminista La Ruda

Unes dues-centes persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a Vilafranca del Penedès en l’acte en contra de la violència masclista convocat hores abans pel col·lectiu feminista.

La convocatòria era per a les 8 del vespre a plaça de la Vila, davant l’ajuntament vilafranquí, sota el lema ‘Al Penedès ens violen i ens maten’.

La concentració ha inclòs la lectura d’un manifest arran dels dos recents actes masclistes a la comarca. D’una banda, la troballa de restes d’una dona en una finca de Pontons, per la qual cosa el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vilafranca, va enviar dijous a presó el presumpte autor de la mort i exparella de la víctima.

I, de l’altra, l’acte ha servit per condemnar l’agressió sexual i presumpte delicte de retenció il·legal d’una noia en sortir d’una discoteca a Vilafranca, la matinada de dissabte.

“Sabrem qui és”

En la lectura del manifest s’hi ha incorporat un missatge a l’agressor detingut per aquest segon delicte: “D’una manera o altra, sabrem qui és”.

Els convocants han recordat que l’any passat hi va haver un mínim de 99 dones assassinades a tot l’Estat per raó de gènere, tot destacant que aquest 2023 ha arrencat amb registres negatius.

“Hem començat l’any sabent que a Pontons s’ha trobat el cos d’una dona que va ser assassinada per la seva parella ara fa dos anys, i la setmana passada acumula sis feminicidis, el judici a una ‘manada’ de violacions múltiples i desenes de violacions com la que una noia menor d’edat va patir aquest cap de setmana al costat de casa nostra”, han apuntat en el text.

En aquest sentit, el col·lectiu La Ruda ha traslladat el suport a la noia agredida: “Volem que sàpigues que no estàs sola i que res ha estat culpa teva, i t’agraïm de tot cor que fossis valenta per totes nosaltres i denunciessis, sabem que no és gens fàcil”.

De la mateixa manera, els concentrats també han denunciat l’agressió homòfoba de Cap d’Any a Sitges (Garraf): “No podem normalitzar aquesta violència, no ens podem resignar a la freqüència amb què hi ha conseqüències extremes del masclisme i el patriarcat”.

En aquest sentit, recorden que a Catalunya es denuncien deu violacions cada dia i a la comissaria de Mossos de Vilafranca del Penedès cada mes es fa el seguiment d’uns 200 casos de violència masclista.

També et pot interessar

Comentaris