Som Poble-ERC remarca l’objectiu per a aquest 2023 d’activar el Vendrell

Quatre dels cinc regidors de Som Poble-ERC del Vendrell amb el candidat pel 2023, Alfonso ‘Sito’ González, a la dreta.
04/01/2023 - 13:00h

Aquest dimarts va fer balanç del que portem de legislatura i va fixar propostes de cara a les eleccions del maig

“El 2023 tenim l’oportunitat de convertir el Vendrell en un municipi actiu, on els polítics, els treballadors de l’Ajuntament, les entitats, els comerciants, els ciutadans en general…, tots treballem cooperant, colze a colze, braç a braç, per construir una comunitat activa per un futur millor”.

El candidat a l’alcaldia per la coalició de Som Poble-ERC el Vendrell, Alfonso ‘Sito’ González Bondia, ha definit així el propòsit més important de la coalició: canviar les formes de fer política, “escoltant humilment a la gent, no fent-se fotos on el Vendrell és l’escenari i els veïns queden relegats a figurants”.

Aquest és un dels eixos centrals del projecte transformador pel 2023 que la coalició va presentar aquest dimarts, en roda de premsa a la plaça de les palmeres de Sant Salvador, er fer balanç de les actuacions del grup municipal durant el 2022.

González va subratllar que “ara per ara el Vendrell no té un model de desenvolupament propi, sostenible i diferenciat respecte de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona”, i això és el que el candidat de Som Poble-ERC a les eleccions municipals del 28 de maig afirma que “cal treballar entre tots”.

Quatre eixos d’actuació

En continuïtat amb la feina feta el 2022, la coalició d’esquerres ha definit quatre eixos d’actuació. El primer, la transformació de la gestió interna de l’Ajuntament del Vendrell per facilitar els tràmits als ciutadans.

En segon lloc, recuperar el control dels serveis públics externalitzats, preferentment a través de la gestió directa o a través d’una empresa municipal, i en els casos que no es pugui, sobretot, garantir des del govern el compliment dels objectius del servei per part de les empreses concessionàries. Això afecta serveis essencials com la recollida d’escombraries, la neteja viària o el servei d’aigües.

En tercer lloc, Som Poble-ERC apunta que cal impulsar l’economia del municipi i dinamitzar el comerç i, finalment, posar fi a l’abandonament dels nuclis marítims, els barris i urbanitzacions.

Valoració de l’any 2022
Tots aquests aspectes enllacen, segons remarca Som Poble-ERC, amb la feina feta des de l’oposició aquest passat 2022, aportant solucions a problemes concrets que el ple municipal de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat i que ara és responsabilitat del govern implementar.

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal, Marc Robert, va destacar en la roda de premsa d’aquest dimarts que s’han presentat 13 mocions i propostes de resolució, de les quals 10 s’han aprovat per unanimitat, a part dels 66 precs i preguntes portades al Ple municipal.

El portaveu va remarcar la feina feta per aconseguir un nou model de neteja viària, més eficient, més econòmic i que resolgui realment els problemes de brutícia del municipi. En aquest sentit, des de Som Poble-ERC es defensa, una vegada més, la gestió directa; i és per això que el grup va presentar al·legacions al concurs d’adjudicació del servei a una empresa privada.

“No és només una qüestió de model de gestió, és un important problema econòmic”, apuntava Marc Robert, el qual va recordar que el contracte de la neteja viària, per cinc anys, té un cost anual de 2.347.190 euros més el 10% d’IVA i el 6% de benefici industrial. Amb la gestió directa l’estalvi potencial en cinc anys seria de 1.600.000 euros.

Robert també ha denunciat que els grups municipals i la societat civil van ser exclosos de la comissió d’estudi del model de gestió del servei i que manca un quadre comparatiu de les implicacions econòmiques de les diferents modalitats de gestió.

Una cosa semblant passa amb el contracte del Consell Comarcal del Baix Penedès per la recollida de brossa, prorrogat per segon cop amb increment de costos. Alhora, al Vendrell la recollida selectiva ha baixat del 37% al 35,3% , mentre a la comarca ha pujat més de 2 punts.

Places d’aparcament

Una segona línia de treball en la tasca de Som Poble-ERC ha estat per reduir els problemes d’aparcament. La conversió en zona de vianants del centre no va acompanyada de solucions complementàries, com un bon pla d’aparcaments, i les irregularitats de l’empresa Parven, són un pes mort per l’Ajuntament, es remarca des del mateix grup que encapçala l’oposició municipal al consistori vendrellenc.

Així les coses, Som Poble – ERC el Vendrell resalta que ha denunciat la situació i ha aconseguit algunes millores, com que es redueixin les tarifes de l’aparcament de la plaça Pep Jai o que la zona d’aparcament de la plaça de les Moreres, de Coma-ruga, sigui gratuïta.

Finalment, Marc Robert va destacar la feina en l’eix de la sostenibilitat, per preparar-se millor pels reptes del canvi climàtic. S’han proposat i aprovat mesures per l’estalvi i la millora en l’eficiència energètica, per la implantació d’energies renovables, i també per un pla de conservació de l’aigua, per tal de no perdre més i més litres per les fuites que té la xarxa municipal.

“L’aigua és un recurs essencial per la vida, i un gran volum el paguem, però es perd per les canonades sense cap utilitat”, va concloure el portaveu de Som Poble-ERC.

També et pot interessar

Comentaris