S’estrena l’Arcàdia i tornen Insòmnia, el Gemínid i les recollides de cartes als barris de Vilafranca

27/12/2022 - 14:37h

El patge reial Raimon va començar al barri Molí d’en Rovira el seu recorregut per tots els barris de Vilafranca per recollir les cartes dels infants als Reis d’Orient

Des d’aquest dimarts es posen en marxa l’Arcàdia, l’espai màgic que substitueix la Fàbrica de Joguines, al barri Molí d’en Rovira, així com l’Insòmnia a la plaça de la Constitució, l’espai surrealista on els somnis es fan tangibles. També es podrà trobar pels carrers del centre de Vilafranca la figura del Gemínid, l’estel fugaç itinerant amb el seu vehicle fantàstic.

Últimes entrades per a “Arcàdia, més enllà de la fàbrica”

Enguany obre les portes com a novetat l’espai “Arcàdia, més enllà de la fàbrica de joguines”. És un indret on s’hi creen els desitjos no materials i s’hi confeccionen totes les emocions, els sentiments i fins i tot les llàgrimes de la felicitat.

S’hi podran trobar els treballadors i treballadores de la Fàbrica de Joguines: la Fosca, el Mag Maqui, la MariCartes… Perquè aquest també és un dels seus espais de treball que encara no és conegut.

L’Arcàdia obre del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, al carrer Sarriera, núm. 5, en horari de matí de 10:30 a 13h i de tarda de 16:30 a 18:45h.

A hores d’ara tan sols resten entrades per als dies 3 i 4 de gener. La resta de dies totes els horaris tenen les entrades exhaurides.

Les entrades costen 2€ per a infants de 3 a 12 anys i 4€  per les persones majors de 12 anys. S’han d’adquirir a través del web: entrades.vilafranca.cat.

Les entrades per accedir-hi són vàlides en paper o en dispositius mòbils.

Insòmnia

Avui dimarts també obre Insòmnia, l’espai situat a la plaça de la Constitució, 4-6, on s’hi exposa tot l’univers creat a partir de la imaginació, la màgia, els somnis i la fantasia. Un lloc on poder visitar els somnis, sense esperar que ells et visitin a tu.

En aquesta casa no hi ha res escrit però tampoc hi falta de res. Podeu conèixer l’espai on hi habiten personatges fantàstics com el Guardià dels Somnis, el Ratolí Pérez, la Fosca, el patge Raimon.

Obrirà del 27 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener, en horari de matins d’11.30 a 13.30h i tardes de 17.30 a 20h. El 27 de desembre obrirà de 17.30 a 20h i el 5 de gener  d’11.30 a 13.30h.

L’estel fugaç Gemínid

A partir d’avui dimarts també podem trobar-nos pels carrers i places del Centre de la Vila l’estel fugaç Gemínid. Els gemínids formen part d’una pluja d’estels que té lloc cada any la nit de Santa Llúcia. Un d’aquests estels cau a Vilafranca per fer de missatger de totes les coses que passen durant les festes de Nadal. Així, el Gemínid recorrerà els carrers del centre de Vilafranca amb un vehicle fantàstic escampant notícies i, al seu pas, els infants podran donar les cartes que tenen preparades per als Reis d’Orient i les farà arribar per tal que vagin preparant els regals que els nens i nenes hagin demanat.

El Gemínid passejarà pels carrers del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, en horari de matins d’11.30 a 12.30h i de tardes de 18.30 a 19.30h.

El patge Raimon arriba als barris

D’altra banda, el patge reial Raimon va començar ahir, dia de Sant Esteve, al barri Molí d’en Rovira el seu recorregut per tots els barri de la Vilafranca per recollir les cartes dels infants als Reis d’Orient.

El calendari del recorregut serà el següent:

Sant Julià

Plaça de la Sardana, 1 / Dimarts 27 de desembre / De 7.30 a 20h

Poble Nou

Tossa de Mar, 13 / Dimecres 28 de desembre / De 17.30 a 20h

Les Clotes

AV de les Clotes – Plaça de la Verema, 1 / Dijous, 29 de desembre / De 17.30 a 20h

Espirall

Plaça Dr. Bonet, 11 / Divendres, 30 de desembre / De 17.30 a 20h

Centre

Plaça Jaume I, 15 / Dissabte, 31 de desembre / De 12 a 14h

La Girada

Rambla de la Girada, 15-19 / Dimarts, 3 de gener / De 17.30 a 20h

Barceloneta – Sant Magí

M. Barba i Roca, 8 / Dimecres, 4 de gener / De 17.30 a 20h

La Cavalcada de Reis, el dia 5 a partir de les 18h

Totes aquestes activitats seran el preludi de l’arribada dels Reis d’Orient a Vilafranca el dijous 5 de gener, a partir de les 18h.

L’itinerari serà lleugerament diferent al que s’havia anunciat fa unes setmanes i amb la sortida habitual des de l’avinguda de Catalunya, farà el recorregut pels carrers Eugeni d’Ors, Pere el Gran, Noi Moliner, l’avinguda de Tarragona, la rambla Nostra Senyora, el carrer de Sant Joan, la plaça de Sant Joan i la plaça de la Vila on seran rebuts per l’alcalde i el regidor de Cultura a la Casa de la Vila, on rebran la clau de la ciutat per obrir totes les portes i s’adreçaran des del balcó a tots els infants i famílies congregades a la plaça.

A la sortida s’adreçaran pels carrers de la Cort, General Prim i Hermenegild Clascar per preparar la visita nocturna a totes les cases de Vilafranca per deixar tots els regals que han demanat els vilatans i vilatanes.

Mercat especial de Reis i exposició de Pessebres

D’altra banda, altres activitats per aquestes setmanes seran el Mercat especial Fira de Reis, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de gener, de 10 a 20h, a la rambla de Sant Francesc, amb parades d’artesans, brocanters, dibuix i pintura, organitzat pel Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del  Penedès. De 12 a 14h es farà el taller gratuït Fem un fanalet, per a nens i nenes a partir de 4 anys.

I l’exposició de Pessebres que serà fins al 8 de gener a la capella dels Dolors (plaça de Jaume I), organitzada per l’Associació de Pessebristes de Vilafranca. L’horari serà els dies feiners de 18 a 20h i dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14h i de 18 a 20h.

També et pot interessar

Comentaris