Podem el Vendrell reclama preservar les palmeres de Coma-ruga en bon estat

19/12/2022 - 17:00h

El partit lila acusa la regidora de Platges d’“improvisar mesures que resulten incoherents amb el que en teoria defensa” el govern

El Centre Cívic de Coma-ruga va acollir divendres l’acte informatiu i participatiu ‘Salvem les Platges!’, organitzat conjuntament per Podem El Vendrell, En Comú Podem, la Plataforma Segregacionista Playas (PSP) i el Moviment Veïnal Platges i Urbanitzacions (MVP). Durant l’acte, Podem va exposar les seves propostes per millorar l’estat de les platges i dels nuclis marítims del Vendrell i va explicar quins són els compromisos adoptats amb el PSC per impulsar millores a la zona.

En relació a la situació de les palmeres de Coma-ruga, Podem El Vendrell considera que no s’han d’arrencar les que es troben en bon estat. La portaveu del Grup Municipal Podem El Vendrell, Verónica Moreno, va afirmar que “no tenim cap document ni informe que ens digui que les palmeres de la zona del Riuet estiguin malament”.

Moreno creu que “retirar en aquest moment les palmeres sanes, i que en el seu dia van costar molts diners, per espècies autòctones que aguanten més els aiguats no és un motiu suficient”, i afegeix que “el problema és que no podem confiar en la substitució d’espècies autòctones perquè les platges de Coma-ruga o de Sant Salvador estan plenes de males herbes, que són espècies invasores que no s’estan retirant”.

Des de Podem esperen que el PSC no permeti la retirada de les palmeres sanes com assegura que planteja la regidora de Platges, Bárbara Peris.

Podem demana “coherència” al govern local
Durant el mateix acte, Podem El Vendrell va proposar la confecció d’un pla biològic i paisatgístic per a les platges “coherent” i va retreure a la regidora Bárbara Peris “d’improvisar mesures que resulten incoherents amb el que en teoria defensen”.

En aquest sentit, Verónica Moreno va posar com a exemples la retirada de dutxes o elements del mobiliari urbà: “S’estan traient elements naturals i urbans com són les fustes dels bancs del passeig marítim i ara les palmeres. O es retiren dutxes de les platges per l’estalvi d’aigua, i en canvi, el recinte del passat festival Estiuet ubicat a la platja es va omplir de dutxes per tota la gent”.

Per tot plegat, Podem considera que “el govern confon naturalitzar amb deixadesa”.

Acords entre PSC i Podem
La formació morada també va recordar quins són els acords pactats entre els grups municipals del PSC El Vendrell i Podem El Vendrell per donar suport als pressupostos del 2023. Entre aquests compromisos, hi ha la millora i substitució d’elements en mal estat als parcs infantils dels nuclis marítims i la incorporació d’elements inclusius.

També es va acordar millorar les zones esportives i els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda als nuclis marítims, impulsar mesures per a la sostenibilitat, la reducció d’ús d’aigua al municipi i la lluita contra el canvi climàtic, així com la realització de campanyes d’activitats contra la soledat als centres cívics.

D’altra banda, l’alcaldable d’En Comú Podem al Vendrell a les properes eleccions municipals del 2023, Yolanda López, va anunciar que el proper mes de gener el Grup Parlamentari registrarà al Parlament una proposta per a l’ampliació d’horaris i per fer un CAP d’urgència a Coma-ruga.

També et pot interessar

Comentaris