El servei “Escolta’m” del Vendrell atén 48 joves en els primers dos mesos i mig de funcionament

El tinent d’alcalde Christian Soriano, durant la valoració del servei.
15/12/2022 - 13:37h

Es tracta d’una oferta gratuïta d’atenció psicològica a persones entre els 15 i els 30 anys

El servei gratuït d’atenció psicològica per a joves entre 15 i 30 anys del Vendrell “Escolta’m”, que es va posar en marxa a finals de setembre, ha atès ja en aquests dos mesos i mig de funcionament un total de 48 persones i ha registrat un total de 61 visites.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha valorat positivament el funcionament d’aquests primers mesos del servei, amb el qual, ha reiterat, “el govern del Vendrell vol fer una aposta clara per ampliar un dret fonamental com és l’accés a la salut mental”.

Soriano ha destacat que en aquestes deu setmanes s’han assolit els dos principals objectius del govern amb aquesta acció: “lluitar contra l’estigma de la salut mental i situar-la sense cap mena de tabú enmig de l’agenda pública i, al mateix temps, fer que el nivell de renda no pugui ser mai un impediment per poder assistir a un servei tan necessari per als i les joves del Vendrell”.

A més, el regidor ha afegit que s’ha assolit un tercer objectiu: fer que el temps d’espera per accedir a l’atenció psicològica no sigui molt llarg. En aquest sentit, ha remarcat que, actualment, el temps espera per visitar-se al servei “Escolta’m” és d’un mes i 19 dies, enfront dels 3 mesos que es triga per obtenir visita a la Seguretat Social.

Prorrogat al 2023

El mateix regidor ha anunciat també que atesa la bona rebuda del servei “Escolta’m”, l’Ajuntament del Vendrell el prorrogarà durant tot l’any 2023 i que treballarà per ampliar-lo amb més recursos.

Les sessions de l’”Escolta’m” es duen a terme a les instal·lacions del Casal Jove (c/Isidre Ribas, 5) i van a càrrec de Neus Navarro, psicòloga i coach del Vendrell.

El servei es planteja amb un paquet de cinc sessions anuals per usuari (una al mes màxim), prorrogables en cas que es consideri necessari.

Per tal d’accedir al servei, cal que els i les joves que ho necessitin, (amb autorització dels pares o tutors en cas dels menors d’edat) contactin per WhatsApp (al número 629 08 65 44) o per correu electrònic escoltam@elvendrell.net i puguin concertar així una visita.

També et pot interessar

Comentaris