CLILAB Diagnòstics celebra 20 anys de servei públic al territori

Foto: La Fatxenda
05/12/2022 - 12:00h

L’entitat integra els serveis de laboratori de diferents centres sanitaris per optimitzar els recursos existents i garantir una atenció de qualitat i proximitat

Més d’un centenar de professionals vinculats al sector sanitari es van reunir, a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, per celebrar el 20è aniversari de CLILAB Diagnòstics, una entitat pública de caràcter associatiu que integra els serveis de laboratori de diferents centres sanitaris per tal d’optimitzar els recursos existents i garantir una atenció de qualitat i proximitat.

Durant l’acte, es va debatre sobre l’origen i el model territorial de CLILAB, la situació de l’abans i el després de la pandèmia i les limitacions i els reptes de la medicina del laboratori del segle XXI. Tot plegat, acompanyat de recursos audiovisuals que van permetre als assistents fer un recorregut pels diferents equipaments que CLILAB Diagnòstics té arreu de la província de Barcelona. El Consorci Laboratori Intercomarcal de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf va iniciar la seva activitat l’any 2002 i, a partir de l’any 2007, va ampliar el seu àmbit d’actuació, mitjançant la gestió dels laboratoris del Consorci Sanitari Integral situats a l’Hospital Dos de Maig, a l’Hospital General de L’Hospitalet i a l’Hospital Moisès Broggi. En aquests vint anys de trajectòria, s’han convertit en especialistes de referència en anàlisis clíniques, microbiologia i anatomia patològica.

El seu gerent, Rafael Comas, en va fer un balanç “absolutament positiu”. Assenyalava que han complert, amb escreix, els objectius que s’havien proposat i ho atribuia a “la capacitat de captar la tecnologia necessària, l’habilitat de generar confiança als seus socis i, també, a la professionalitat de les persones que hi treballen”.

Des dels laboratoris, afirmen que la pandèmia va suposar un abans i un després. El seu director tècnic, Miguel Ángel Benítez, explica que comptaven “amb uns recursos molt justos, al principi”, però que amb l’esforç de tots, van aconseguir “donar la resposta que necessitava la societat en aquell moment”. Assegura també que aquesta situació dura, els va servir per adonar-se que tenen la capacitat d’adaptar-se i d’aconseguir qualsevol meta que es proposin. Entre els seus reptes principals hi ha la digitalització de tots els processos i l’ampliació del ventall de proves genètiques.

L’esdeveniment va comptar, a més, amb la presència de la delegada territorial de Regió Sanitària Àmbit Metropolità Sud, Gemma Valeta, que va manifestar la voluntat de “seguir animant i potenciant aquest model de gestió en xarxa”.

També et pot interessar

Comentaris