La Sareb denuncia el Sindicat de Llogateres de Vilafranca per l’alliberament a l’estiu d’un bloc al barri de la Girada

30/11/2022 - 12:59h

L’entitat està a l’espera de rebre nova data per a un judici que els advocats han aconseguit suspendre

El Sindicat de Llogateres de Vilafranca va rebre fa uns dies una citació per a un judici que s’havia de celebrar avui a causa de la denúncia per un delicte d’usurpació. Aquesta denúncia va arribar arrel de l’alliberament el juliol passat d’un bloc situat al barri de la Girada per acollir famílies vulnerables en risc d’exclusió residencial. El judici, finalment, no s’ha celebrat avui, ja que els advocats d’Arrels, experts en repressió al moviment per l’habitatge, han aconseguit que se suspengués i ara s’està a l’espera de rebre una nova citació.

El bloc de la Girada, que el sindicat anomena Bloc Esperança, va ser abandonat per la Sareb l’any 2015 i l’entitat el va voler recuperarper tal d’oferir una alternativa d’habitatge a persones amb necessitat d’habitatge i que “el sistema aparta, ignora i destrueix”, segons el comunicat del sindicat.

El Sindicat de Llogateres assegura que “aquest cas és un exemple més de la deriva repressiva contra els moviments socials que estem veient arran de la llei mordassa i de la nova reforma del codi penal. L’Estat, el sistema i el lobby capitalista es veuen amenaçats per totes les lluites col·lectives que estan posant els drets humans al centre. No renunciarem mai a continuar fent accions valentes per garantir el dret a un habitatge digne per a tothom i seguirem exercint el nostre dret de protesta, a manifestació, a organització i a expropiació del que es va pagar amb diners públics i que s’ha privatitzat per especular”.

També et pot interessar

Comentaris