L’Escola Arsenal prepara la celebració de Sant Eloi, oberta a tothom, els dies 2 i 3 de desembre

21/11/2022 - 16:00h

El Claustre dels Trinitaris acollirà un mercat de joieria d’autor, una desfilada i un vermut gastronòmic com a actes principals

El dia 1 de desembre és Sant Eloi, patró dels joiers i les joieres. Des de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca s’estan preparant una sèrie d’actes i activitats que es duran a terme els dies 2 i 3 de desembre, al claustre dels Trinitaris. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, el director de l’Escola Arsenal, Albert Abella, i la professora de joieria Anna Rafecas, han presentat aquest matí al mateix claustre els actes previstos.

Albert Abella ha explicat que Sant Eloi s’ha celebrat sempre d’una manera o altra a l’escola. “Des que podem disposar del claustre com espai emblemàtic, la festa ha fet un salt important. L’any passat ja vam tenir presència de totes les escoles de joieria de Catalunya i hem volgut cada any fer-la més gran i que es consolidi com una fita important en el calendari vilafranquí. Pensem que són bones dates, just abans de la Fira del Gall i de les festes de Nadal”, ha dit el director de l’Arsenal.

Enguany la festa durarà un dia més i serà divendres dia 2 de desembre, a la tarda, i dissabte dia 3, al matí, per aprofitar que és dia de mercat a Vilafranca.

Així, divendres dia 2 de desembre, a partir de les 18 i fins a les 21h, al Claustre dels Trinitaris s’hi podrà trobar un mercat de joieria d’autor/ora a càrrec de joiers/es professionals, exalumnes de l’Arsenal; una exposició d’obres d’alumnes de les 6 escoles de joieria de Catalunya; una desfilada de peces de l’alumnat de grau mitjà i superior de Joieria Artística i una instal·lació artística de reciclatge creatiu (upcycling) amb materials reutilitzats.

A banda d’això, l’alumnat de la resta d’especialitats participarà en una desfilada on presentaran les intervencions sobre el cos que han desenvolupat l’alumnat de 1r curs de grau superior dins del projecte “Hàbits”, elaborat reutilitzant materials i mitjançant la metodologia d’aprenentatge basat en projectes (ABP).

També hi haurà una actuació en directe d’un combo de música moderna de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, que també s’uneix a la celebració.

Dissabte, Vermut de la Joia

Dissabte dia 3 hi haurà un seguit d’activitats destacades. Durant el matí, al claustre, es continuarà amb el mercat de joies d’autor/a, a càrrec dels exalumnes de l’escola. A més, s’ha preparat “El Vermut de la Joia”, on els assistents podran gaudir de dues copes de vi de Bodegues Pinord, i dues tapes elaborades pel restaurant El Gat Blau. Tot això acompanyat amb la música electrofunky del Dj. penedesenc Toti Ako. L’entrada continuarà sent lliure, i els tiquets del vermut-degustació ja es poden comprar per Internet al web de l’Escola Arsenal i a través dels codis QR que figuren als cartells de l’esdeveniment de manera anticipada. També se’n vendran el mateix dia 3 al claustre.

Col·lecció de joieria contemporània

Com a novetat, el dissabte, a les 12h, un jurat professional escollirà, entre les obres presentades pels exalumnes/as, la primera peça que l’Ajuntament de Vilafranca adquirirà per iniciar una col·lecció de joieria contemporània. Així mateix, els assistents al Vermut de la Joia participaran en el sorteig d’un val per valor de 75€ per la compra d’una peça al mercat de joieria del mateix dia.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, agraïa el fet que l’Arsenal “apropi l’art de la joieria a la ciutadania i que siguin unes jornades d’aprenentatge, enriquiment  i de compartir experiències entre les diverses escoles de joieria de Catalunya, alumnes i exalumnes. Agraeixo a tothom qui hi ha treballat per fer-ho possible i animo a venir al claustre dels Trinitaris a gaudir de la joia d’autor”.

En aquest esdeveniment hi col·laboren JORGC Col·legi oficial de Joiers de Catalunya, EMM Maria Dolors Calvet, Bodegues Pinord, El Gat Blau, Girbau Eines i Maquinària, Sivillà Lapidaris SCP, Labin i Embamat; i les escoles Llotja Escola d’Art i Disseny, Escola Massana, La Industrial Escola d’Art, Escola d’Art i Disseny Tarragona, Escola de Joieria JORGC i Arsenal Escola d’Art i Disseny.

També et pot interessar

Comentaris