Pere Regull i Laura Vilagrà tracten temes d’habitatge, seguretat, cohesió social i visió territorial

18/11/2022 - 17:26h

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha rebut aquest divendres al matí a la Casa de la Vila la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha rebut aquest divendres al matí a la Casa de la Vila la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, acompanyat de de diferents portaveus de grups municipals.

Després de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, l’alcalde i la consellera han mantingut una reunió on s’han tractat diversos aspectes sectorials.

Segons explicava Pere Regull en la compareixença posterior davant dels mitjans de comunicació, amb la consellera havien parlat de problemàtiques com l’habitatge i la seguretat ciutadana. “Hem abordat la necessitat d’assegurar la cohesió social com a fórmula per aconseguir unes ciutats més tranquil·les i amb menys percepció d’inseguretat. Calen més efectius policials i alhora recursos socials”, ha remarcat l’alcalde. Pere Regull també s’ha referit a la necessitat que hi hagi un òrgan que tingui una visió del territori des de l’àmbit de la Vegueria, per sobre de la visió municipalista. “En tota negociació ja sabem que els municipis tendim a estirar cap a casa. Hi hauria d’haver algun organisme que planifiqui en clau de vegueria” afirmava.

Per la seva banda, la consellera Vilagrà explicava que la voluntat del Govern de la Generalitat és conèixer el pols de les ciutats i de les vegueries. “Estem en una vegueria en construcció on s’estan desplegant els serveis territorials amb una distribució per totes les capitals de comarca des d’una visió equilibrada i cohesionada i que comparteix objectius. Recullo la petició de l’alcalde de planificar territorialment l’àmbit i que la vegueria es vagi consolidant” ha comentat Vilagrà.

La consellera ha detallat que el tema de l’habitatge s’està treballant des d’una perspectiva transversal “avançant en protocols en casos de desnonaments, en l’escut social perquè tothom se’n surti i no deixar ningú enrere i també abordar situacions conflictives que tenen tots els ajuntaments de Catalunya i Vilafranca també. De de la Generalitat volem ser el principal aliat dels ajuntaments”.

També et pot interessar

Comentaris