Vilafranca reconeix les persones que fan voluntariat

17/11/2022 - 10:55h

Unes 150 persones voluntàries assistents de les dinou entitats participants van ser obsequiades amb un petit regal

Divendres passat el Casal de Vilafranca va acollir la sisena Festa del Voluntariat. Les entitats col·laboradores de l’Oficina del Voluntariat, com cada any des del 2015 (a excepció dels anys de la pandèmia), organitzen, conjuntament amb l’oficina, aquesta trobada amb l’objectiu de reconèixer, agrair i posar en relleu la tasca de les persones voluntàries de la Vila.

La seva tasca ajuda a gaudir d’una millor convivència i vincula les persones voluntàries de les diferents entitats, per tal de potenciar la solidaritat i la cohesió social.
L’acte va ser conduït per Maria Rodríguez d’“Ai que em peto”, amb notes d’humor i complicitat amb les persones assistents.

La benvinguda i salutació a les persones voluntàries, va anar a càrrec del regidor de Participació i Voluntariat, Ramon Zaballa, el qual va explicar que amb aquesta festa “volem explicitar el nostre agraïment, no només el de l’ajuntament, sinó el de tota la ciutadania a la gran tasca que feu les persones voluntàries que actueu organitzadament per mitjà de les associacions i entitats”.

Per Zaballa, la voluntat altruista de persones solidàries que dediquen part del seu temps a una causa, “posa el granet de sorra per fer una societat més amable, més empàtica, més humana, en definitiva, millor. Sou el pal de paller de les entitats, sense projectes de voluntariat i sense voluntaris no podríem avançar cap a una societat més justa”.
Acte seguit les persones assistents van poder gaudir de l’espectacle “Les verticaleres”, companyia artística de La vertical, l’escola d’aeris de Vilafranca amb un espectacle creat expressament per a la festa del voluntariat. L’actuació “Els valors de les entitats” de teles acrobàtiques i expressió corporal, va representar 10 valors essencials que comparteixen les entitats sense ànim de lucre: la humilitat i l’empatia; l’amor i la passió; la força i la constància, la solidaritat i la humanitat; el treball en equip i la cooperació.

L’espectacle va ser dedicat a totes les persones voluntàries que formem part d’associacions i entitats i, dia darrere dia, treballen juntes per un bé comú. En acabar, es va donar pas a l’acte principal de reconeixement a les entitats i a l’equip de persones voluntàries assistents, per part del regidor i de tot el públic assistent.

També et pot interessar

Comentaris