Respira Vilafranca porta quatre activitats físiques i de natura en un cap de setmana

02/11/2022 - 15:05h

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre hi haurà marxa nòrdica, una bicicletada, una passejada guiada i la mitja marató de l’Espirall

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre, tindran lloc quatre activitats del Respira Vilafranca, dos dies on l’activitat física, la natura, el paisatge i la família, prenen el protagonisme a la Vila. El programa ha estat presentat aquest matí per la regidora de Turisme, M. Dolors Rius, i el tècnic de Turisme, David Puig.

Rius explicava que el programa Vilafranca Respira va néixer arran de les restriccions per la pandèmia. “Hi havia necessitat de poder gaudir d’espais amplis, no massificats, on passejar, córrer, anar en bicicleta… fer activitat física, en definitiva. En aquell moment vam impulsar el Vilafranca Respira per recollir totes aquelles activitats que des del mateix servei de Turisme i des d’altres serveis de l’Ajuntament s’oferien i que complien tots aquests objectius”, apuntava la regidora.

Enguany el programa s’ha rebatejat amb el nom de Respira Vilafranca per convidar a gaudir dels espais oberts i de l’activitat física una vegada més i per poder donar-los més visibilitat s’ha concentrat en un cap de setmana. El Respira Vilafranca recull l’oferta ja existent de diferents serveis de l’Ajuntament com ara Esports, Medi Ambient, Joventut i Turisme.

Així, el cap de setmana del dissabte 19 i del diumenge 20 de novembre hi haurà les quatre accions del programa. Dues accions seran el dissabte: una de marxa nòrdica per la muntanya de Sant Pau per a majors de 16 anys i una bicicletada, una passejada tranquil·la i guiada per a tota la família que transcorre pel Camí del Vi. Totes dues tindran la sortida i arribada a l’Alberg Municipal de Joventut. “Així mostrem que l’Alberg és una bona opció per a l’allotjament familiar, per als aficionats a la bicicleta, per als que venen a fer turisme o activitats vinculades a l’esport”, ha remarcat M. Dolors Rius.

Diumenge 20 se celebra la Mitja Marató de l’Espirall-Vilafranca, la representació de l’activitat física per excel·lència, que amb tota l’oferta complementària inclou paisatge i lleure familiar.

També diumenge hi haurà una activitat de Replantació Forestal en família, organitzada pel Col.lectiu Ecologista Bosc Verd en col.laboració amb el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament.

La regidora de Turisme recordava que Respira Vilafranca no és un projecte dirigit únicament a les persones que visiten la vila, sinó que “té els seu primer objectiu la població vilafranquina, perquè conegui amb més profunditat l’entorn i que a partir d’aquí esdevingui un bon producte per oferir al turisme que s’allotja al Penedès. És un producte viu i adaptable que marida l’activitat física amb l’entorn, el paisatge, els cellers, l’enoturisme”.

També et pot interessar

Comentaris