ERC reclama solucions per pal·liar els efectes de les bandes rugoses a l’AP-7

La senadora Laura Castel (Foto: ERC)
27/10/2022 - 21:00h

La ministra de Transports ha assegurat “entendre les molèsties” davant d’una pregunta de la senadora Laura Castel

La senadora d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Laura Castel va preguntar aquest dimarts a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de l’Estat, Raquel Sánchez, quines mesures prendrà el seu ministeri per pal·liar els efectes de bandes rugoses a l’autopista AP-7 al seu pas per diversos indrets de la demarcació de Tarragona, també al Baix Penedès.

La instal·lació d’aquestes bandes està suposant “un enorme problema” per a tots els habitatges propers a la infraestructura, a causa de la contaminació acústica que desprèn, ha denunciat Castel. 

“El problema no és només el soroll que generen les bandes”, ha dit Castel, sinó la continuïtat d’aquest soroll, “perceptible a més d’un quilòmetre de distància”.

Tenint en compte que la intensitat mitjana diària de l’AP-7, segons dades de la web del mateix ministeri i corresponents al desembre de 2019 -abans d’alliberar els peatges-, era de 50.305 vehicles, “el problema és insofrible”, ha assenyalat la política republicana, qui també ha recordat “l’allau de reclamacions per part d’ajuntaments i entitats veïnals” davant d’aquests greuges.

Laura Castel també ha explicat que, si el trànsit ha augmentat a tota l’autopista, la seguretat viària s’hauria de reforçar a tot arreu per igual, “no s’entén que aquesta mesura només s’hagi aplicat durant 51 quilòmetres”.

La senadora republicana ha posat de relleu que les bandes sonores suposen “un augment considerable del consum de combustible”, ja que els conductors desacceleren abans d’arribar-hi i acceleren un cop superats els obstacles. Castel també s’ha mostrat preocupada pels motociclistes per “l’alteració de l’adherència al paviment que les bandes generen”.

Per tot això, la senadora ha reclamat solucions per pal·liar els efectes d’aquestes bandes rugoses a l’AP-7, i ha afegit: “potser seria necessari retirar aquestes bandes i implementar altres solucions; o si no és possible retirar-les, rebaixar el nivell de fricció i instal·lar pantalles acústiques protectores”. 

Per la seva banda, la ministra de Transports va evitar al Senat concretar alternatives a les bandes rugoses, però va reconèixer “entendre les molèsties” que ocasionen. Tal i com demanava ERC, Raquel Sánchez va explicar que properament es duran a terme medicions per determinar el grau de contaminació acústica i va assegurar que més endavant “si s’han de prendre mesures, es prendran”.

També et pot interessar

Comentaris