Lluís Navarrete renuncia com a regidor d’ERC a l’Ajuntament del Vendrell

Lluís Navarrete en el moment de formalitzar la seva renúncia al projecte d’ERC al Vendrell.
25/10/2022 - 19:51h

Assegura que pren la decisió per “ser coherent” amb el projecte polític pel qual es va presentar a les eleccions municipals del 2019

El regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament del Vendrell Lluís Navarrete ha presentat formalment aquest dimarts a l’alcalde i a la secretària municipal la renúncia a l’acta de regidor com a membre del grup municipal Som Poble-ERC, renúncia que s’haurà de fer efectiva al proper ple.

“Prenc aquesta decisió que busca ser coherent amb el projecte pel qual em vaig presentar a les eleccions l’any 2019”, ha explicat Navarrete aquest mateix dimarts a la tarda en una convocatòria amb els mitjans de comunicació.

“Aquesta renúncia no és una decisió espontània, sinó que prové d’una llarga reflexió política i personal, fruit de les discrepàncies amb el projecte polític de cara a les properes municipals del 2023 i, a la vegada, amb l’actual direcció d’Esquerra al Vendrell i a la comarca del Baix Penedès”, ha afegit Lluís Navarrete, que ocupava el número 4 de la llista electoral que, encapçalada per Marc Robert (Som Poble), el 2019 va obtenir 6 regidors.

Navarrete també ha assegurat que no se sent a gust amb el projecte que està articulant Som Poble-ERC per les properes eleccions del maig del 2023, “ni tampoc amb les decisions que s’estan prenent, ni amb les directrius que es donen als regidors, que entenc no són les mateixes per les quals em vaig presentar a les passades eleccions”.

A més, el mateix regidor d’Esquerra al Vendrell ha comentat que “fa molt de temps que mantinc discrepàncies amb la direcció d’Esquerra local i comarcal, més concretament amb el seu president, senyor Pernas, que entenc que gestiona la secció local i comarcal amb una notable manca de transparència cap als membres de la seva executiva com de la militància en general”.

És per aquest motiu i en el mateix sentit que Lluís Navarrete, a més de deixar de ser membre del grup Som Poble-ERC, presentarà la seva renúncia al càrrec orgànic que mantenia a ERC El Vendrell i, a la vegada, demanarà la baixa de militància d’ERC.

Navarrete ha acabat la seva compareixença tot agraïnt públicament el “camí plegats” que ha fet amb “algunes de les persones” que l’han acompanyat en el projecte de Som Poble-ERC des del 2019 i fins ara. Ha citat concretament Marc Robert, Gisela Arbós i Josep Mañé, però no a qui també és membre del grup municipal i que fa quatre mesos que va ser expedientada per ERC, Eva Mata.

“Avui obro un període de reflexió per veure com puc servir millor a la vila del Vendrell i als seus ciutadans i, per tant, considero que aquesta decisió no és un punt i final sinó només un punt i seguit”, ha conclòs Lluís Navarrete en l’explicació pública de la seva renúncia.

Quant al substitut de Lluís Navarrete a Som Poble-ERC, val a dir que el primer de la llista que podria acceptar el càrrec seria Albert Rovira Lope, número 7 de la candidatura del 2019.

Comunicat de Som Poble-ERC

Arran d’aquesta notícia, el grup municipal Som Poble-ERC ha emès el següent comunicat signat per Marc Robert Jané, Gisela Arbós Bo, Salima El Youssoufi El Hadri i Josep Mañé Chaparro:

“Assabentats per la premsa de la renúncia a l’acta de regidor del nostre company Lluís Navarrete, els membres del Grup Municipal de Som Poble-ERC el Vendrell volem comunicar a l’opinió pública que:

· Lamentem la decisió del Lluís Navarrete, amb qui hem treballat colze a colze amb una bona entesa durant tots aquests anys, mantenint sempre el debat intern de manera oberta i lleial i tenint en compte l’opinió de tothom.
· Respectem la seva decisió personal, tot i no compartir-la.
· Agraïm la dedicació que ha tingut al grup municipal i la bona feina feta des del 2019, que ha estat fonamental per denunciar de males pràctiques del govern del PSC.
· La nostra coalició seguirà treballant per enfortir el projecte, sumar noves veus i construir l’alternativa que el Vendrell necessita”.

També et pot interessar

Comentaris