Nou espai de suport al dol perinatal a l’Hospital del Vendrell

L’home ferit va ser traslladat i abandonat per algú a l’Hospital del Vendrell.
14/10/2022 - 17:00h

La Fundació Mémora incorpora el projecte ‘Espai de Paraula’ a l’hospital vendrellenc i a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona

L’Hospital de Santa Tecla de Tarragona i l’Hospital del Vendrell, amb la Fundació Mémora, han obert un espai d’acompanyament psicològic a mares i pares que han perdut el seu fill en l’embaràs o durant el seu ingrés als serveis de Neonatologia.

A través del projecte ‘Espai de Paraula’ impulsat per la Fundació Mémora, s’ofereix suport en el dol perinatal i gestacional, reivindicat cada 15 d’octubre amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal.

Arran de la nova col·laboració amb l’Hospital de Santa Tecla i l’Hospital del Vendrell, de la Xarxa Santa Tecla, les famílies participants d’Espais de Paraula es reuniran mensualment en una sessió dirigida per Silvia López-Urrutia Ramos, psicòloga sanitària i perinatal responsable de la iniciativa ens aquests dos centres.

Les sessions d’Espai de Paraula també s’ofereixen a professionals; d’aquesta manera, Mémora també posa l’accent en la complexitat que suposa la pèrdua d’un nadó per als professionals de Ginecologia-Obstetrícia i Pediatria-Neonatologia.

El 2020, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona va ser el primer centre de la demarcació a col·laborar amb Espai de Paraula. Fins ara, el projecte ha organitzat grups de dol per a mares i pares, i per a professionals de les àrees de pediatria, neonatologia i ginecologia.

A més, en aquest temps el projecte ha donat lloc a iniciatives com ‘Caixes de la Memòria’, en què els pares i mares de l’Hospital Universitari Joan XXIII van entregar petites caixes personalitzades, als professionals del Servei de Pediatria amb l’objectiu d’ajudar altres persones a afrontar el dol perinatal.

Ara, amb la incorporació de l’Hospital de Santa Tecla i l’Hospital del Vendrell a Espai de Paraula, Mémora espera avançar en els seus esforços per acompanyar les famílies en el procés de final de vida dels seus fills.

Acompanyament per a la pèrdua perinatal a més de 130 famílies des de Mémora
En el darrer any, Mémora ha acompanyat 136 famílies en el seu dol gestacional a través del seu nou servei funerari i d’acompanyament per a la pèrdua perinatal que va llançar l’any 2021.

En aquesta mateixa línia, la companyia ha impulsar en els darrers anys, a través de Fundació Mémora, els ‘Espais de Paraula’: un programa de suport i acompanyament emocional on pares i mares podran trobar i intercanviar experiències per afrontar millor el patiment viscut per la mort d’un fill.

Un espai també pensat per oferir suport emocional als propis professionals de la salut que acompanyen les famílies en les pèrdues.

El compromís de Mémora amb els pares i mares que han viscut la pèrdua gestacional, segons l’entitat, també es reflecteix en els diferents serveis del Grup. Més enllà d’Espai de Paraula –a través de la seva Fundació– ofereix suport telefònic a les famílies durant 24 hores els 365 dies l’any de manera gratuïta i anònima.

A més, compta amb un servei presencial d’atenció psicològica per a les famílies que ha acompanyat amb els seus serveis funeraris i també ha desenvolupat “Tu apoyo en red”, una comunitat web d’acompanyament del dol gestacional amb notícies, recomanacions i recursos de suport que ajudin els pares i mares en la gestió emocional de la pèrdua del seu fill o filla.

Sobre Mémora
Mémora és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris. Realitza més de 52.000 serveis funeraris i 28.800 incineracions, i més de 47.000 famílies han ocupat les seves sales de vetlla a Espanya i Portugal. A tota Espanya, el grup gestiona –a través de més de 1.500 professionals– 154 tanatoris, 45 crematoris i 22 cementiris, de manera que ofereix servei local amb solucions nacionals i visió internacional.

També et pot interessar

Comentaris