Petició de més recursos humans al Vendrell per a alumnes amb necessitats especials

Ferran Comabella, Francesco Buompemsiero i Sara Leyenda, coimpulsors de la iniciativa de demanar més vetlladors per als seus fills.
13/10/2022 - 18:00h

Grups de pares del Vendrell amb fills amb TEA i TDAH reclamen més hores de vetlladores

Famílies del Vendrell amb fills diagnosticats amb trastorn de l’espectre autista (TEA) i trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH) s’han començat a mobilitzar per reclamar que el Departament d’Educació de la Generalitat posi més personal per atendre els escolars amb necessitats educatives especials com les dues esmentades.

El 3d8 ha parlat amb pares d’aquests infants, els quals tenen matriculats els seus fills a l’escola Marta Mata del Vendrell i van iniciar divendres 30 de setembre una recollida de signatures de suport a la seva reivindicació a través de la plataforma digital change.org.

Recollida de signatures a banda, la intenció dels promotors de la iniciativa és de dur a terme una campanya d’informació, sensibilització i reivindicació a les xarxes socials, així com entrevistar-se amb l’Equip d’Atenció Primària (EAP) del Vendrell i la comarca del Baix Penedès per intentar resoldre la problemàtica.

Més hores d’atenció
Ferran Comabella, pare d’un nen de 5 anys diagnosticat amb TEA i TDAH, i Francesco Buompemsiero i Sara Leyenda, pares d’un nen de 3 anys amb autisme, expliquen que el fet que hi hagi una persona vetlladora a l’escola Marta Mata durant 20 hores setmanals per atendre infants amb les necessitats dels seus fills és “clarament insuficient”.

“El curs passat hi dedicava 25 hores a la setmana i des del 3 d’octubre s’ha retallat aquest servei a 20 hores”, explica Buompemsiero, que amb la resta de pares afectats reconeix la bona predisposició de la direcció i tot el personal de l’escola Marta Mata per vetllar per l’atenció als seus fills, però que aquesta atenció “no ha de dependre de la bona voluntat del personal docent de l’escola”, diu.

“No volem culpabilitzar els mestres, que ja tenen molts nens i nenes al seu càrrec”, afegeix, per continuar: “el personal docent que es queda al menjador s’hi queda perquè vol, no perquè ho hagi de fer, i la vetlladora és una persona contractada per Educació per a l’empresa privada que gestiona el servei de menjador.

“Si no li donen el menjar, no menja”
Els pares queixosos amb la situació expliquen que els seus fills són dependents per a tot i que això vol dir, per exemple, tal com apunta el mateix pare, “que si al meu fill no li donen el menjar, no menja”.

“Com que a una nena li han de destinar mitja hora perquè mengi, la vetlladora ja no pot atendre com cal el nostre fill, que també necessita tota l’atenció”, lamenten els pares del nen de 3 anys amb TEA.

“Als nostres fills no se’ls està donant el servei que necessiten i això no pot continuar així”, conclouen els promotors de la iniciativa per reclamar més recursos humans per als seus fills.

També et pot interessar

Comentaris