Òmnium Cultural reivindica a Vilafranca la necessitat d’obrir un nou cicle polític

12/10/2022 - 14:10h

L’entitat ha reunit més de 270 càrrecs territorials en una trobada que no ha aturat la seva activitat aquest 12-O

Òmnium Cultural ha manifestat aquest dimecres que el 12 d’octubre no celebra res, manté l’activitat ordinària i ha reunit tots els quadres territorials en una jornada de treball per enfortir els eixos d’acció de l’organització i la lluita antifeixista, un acte que s’ha celebrat a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès.

“No hem vingut a passar l’estona, hem vingut a picar pedra per la llibertat del país”, ha afirmat el president de l’entitat, Xavier Antich, en el discurs de benvinguda a la trobada, que ha aplegat més de 270 càrrecs directius, juntes territorials i Junta Nacional. 

“A Òmnium ho tenim clar: no pararem de treballar per obrir un nou cicle polític, per crear les condicions que permetin impulsar i reteixir el moviment independentista i per consensuar els acords estratègics necessaris per avançar cap a l’autodeterminació”, ha apuntat Antich.

“Això implica trobar noves maneres de treballar, incorporar noves sensibilitats i articular la presència de noves veus en el debat estratègic”, ha afegit la vicepresidenta de l’organització, Mònica Terribas.

Durant la jornada de treball, anomenada Construir comunitat per plantar cara als discursos d’odi, a més de socialitzar entre els quadres territorials la necessitat de generar un nou marc estratègic que enforteixi el moviment independentista, també s’han abordat eixos imprescindibles de l’organització com la lluita antifeixista, la resposta a l’auge de l’extrema dreta i al totalitarisme, passant per l’enfortiment de la societat civil organitzada en diversos àmbits com la defensa de la llengua i la cultura catalana, els drets civils i polítics i la cohesió social.

L’entitat fa dotze anys que té aquesta data establerta com a laborable, amb l’objectiu de denunciar que es tracta d’una festivitat que commemora un genocidi imperialista per part del Regne d’Espanya.

A més, l’entitat no veu raons per solemnitzar la festa nacional d’un estat que vulnera els drets i llibertats fonamentals i obvia i reprimeix els anhels de democràcia i llibertat d’una part molt important de la ciutadania. 

Des de 2010, la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, amb el suport majoritari dels treballadors, manté el 12 d’octubre com a dia laborable per a l’entitat. 

També et pot interessar

Comentaris