PSC i Podem pacten els pressupostos del Vendrell del 2023

Christian Soriano (PSC) i Verónica Moreno (Podem), després d’anunciar el pacte sobre els pressupostos de l’Ajuntament del Vendrell del 2023.
11/10/2022 - 20:03h

El govern vendrellenc destaca que hagi pogut sumar un nou recolzament als números de l’Ajuntament del Vendrell per a l’any que ve

Els grups municipals del PSC i Podem El Vendrell han anunciat aquest dimarts al vespre l’acord d’ambdues formacions polítiques per aprovar els pressupostos municipals de l’Ajuntament del Vendrell del 2023.

Els dos partits “comparteixen la diagnosi de la situació actual i la necessitat d’implementar polítiques progressistes per a la majoria social del municipi”, diuen en un comunicat conjunt a partir de la roda de premsa del portaveu del govern, Christian Soriano, i la regidora de Podem El Vendrell, Verónica Moreno.

A més, els dos partits subratllen que “la ciutadania mereix unes institucions que mirin de resoldre els problemes de la vida quotidiana”.

Sota el títol “20 mesures per a un pressupost progressistes, socials i verds”, els dos partits han signat un acord amb mesures que afecten a qüestions relatives al feminisme, la gent gran, serveis socials, obres i millores urbanes a diferents punts del municipi.

Verónica Moreno ha manifestat que “tot i ser crítics amb la gestió dels últims anys per part del PSC, també som conscients que en política es tracta de trobar solucions als problemes de la majoria social, per això vam arribar nosaltres a la política”.

A més, Moreno també ha explicat que “volem fer una oposició constructiva, per això aquest acord recull els grans consensos i demandes dels veïns i veïnes del Vendrell. Estarem atents i exigents perquè el PSC compleixi”.

Per la seva part, el portaveu del Grup Municipal Socialista i del Govern municipal, Christian Soriano, s’ha mostrat satisfet per un acord “positiu i propositiu que mostra que en temps complicats els dos grups som capaços d’aparcar discrepàncies i posar en valor allò que ens uneix per a poder millorar la qualitat de vida dels vendrellencs i vendrellenques”.

Soriano ha afegit que “aquests pressupostos constitueixen un veritable projecte col·lectiu” i anima a la resta dels grups municipals a, “en temps complicats com els actuals, pensar única i exclusivament en El Vendrell i recolzar uns pressupostos que son positius per a la majoria social del municipi”.

Les 20 mesures

Aquelles 20 mesures o compromisos per a uns pressupostos del Vendrell “progressistes, socials i verds”, diuen els dos grups polítics arran de l’acord, són els següents:

  1. Posar aparells d’exercici sènior al carrer Josep Tarradellas
  2. Creació d’un parc infantil a la plaça Emili Vidal
  3. Millora i substitució d’elements en mal estat als parcs infantils dels nuclis marítims. Incloure elements inclusius
  4. Millora de l’accessibilitat i la seguretat de la zona del Centre Cívic l’Estació
  5. Reductors de velocitat i millora de la senyalització viària a la zona Puig-Pèlag
  6. Reposició dels arbres en mal estat del barri del Puig-Pèlag
  7. Creació d’un pipican a la zona del carrer Industria i a la zona dels jutjats
  8. Posar bancs al sector de Mas Borràs
  9. Impulsar mesures per a la sostenibilitat i la reducció d’ús d’aigua al municipi d’acord amb els principis de respecte al medi ambient i lluita contra el canvi climàtic
  10. Adequació del local social de Mas Astor
  11. Millorar les zones esportives i els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda als nuclis marítims
  12. Millora de l’enllumenat públic municipal per a contribuir a la millora de l’eficiència energètica
  13. Consolidació dels pressupostos participatius amb un pressupost de 100.000€
  14. Creació del Consell de Dones del Vendrell
  15. Creació del Consell de la Gent Gran del Vendrell
  16. Campanyes d’activitats contra la soledat en tots els centres cívics del Vendrell.
  17. Elaboració del reglament del Consell Municipal de nens i de les nenes del Vendrell, el pla municipal de la infància,. La carta dels drets dels nens i de les nenes i la sol·licitud del segell del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància
  18. Compra d’habitatges per a lloguer social
  19. Elaboració d’un protocol municipal d’actuació contra el maltractament de la gent gran
  20. Renovar l’asfaltat, el sistema de drenatge la il·luminació i las senyalització de la carretera del Fondo de l’Escaldat per tal de millorar l’accessibilitat per carretera entre l’N340, les urbanitzacions de Mas Borràs i Mas Astor i la zona d’esbarjo publica del Fondo del Mata.

Aquest pacte que garanteix el vot favorable de Podem El Vendrell als pressupostos del Vendrell per a l’any que ve és fruit de diferents reunions entre aquest grup i el PSC que encapçala el govern, han destacat totes dues formacions.

També et pot interessar

Comentaris