L’Institut Vilafranca 2 fa un projecte d’aprenentatge i servei als mercats municipals

11/10/2022 - 10:56h

Participa en una campanya per reduir els plàstics d’un sol ús als mercats de la Carn i de Sant Salvador

Aquest octubre l’Ajuntament de Vilafranca i l’Institut Vilafranca2, juntament amb la Diputació de Barcelona, inicia la campanya ‘Mercats Sostenibles: adeu als plàstics d’un sol ús!’ al municipi de Vilafranca del Penedès per reduir els plàstics d’un sol ús a favor del medi ambient i la salut. Per cada 10 compres que es facin amb un envàs reutilitzable a les parades del Mercat de la Carn i de Mercat Sant Salvador, s’aconseguirà una bossa de reixeta. Els passaports on anar segellant les compres es repartiran al Mercat de la Carn i al Mercat Sant Salvador a partir del 14 d’octubre de 2022 i fins a final de mes.

El valor afegit d’aquesta nova campanya és que s’acompanya d’un Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2 que, a través de diferents sessions, estan participant activament per aconseguir millorar els hàbits de la ciutadania.

La campanya es realitza amb la col·laboració dels serveis de Medi Ambient i de Promoció Econòmica (Mercats) per impulsar el comerç sostenible i el consum responsable, posicionant els mercats com espais de cohesió social i sostenibilitat. Els dos mercats que formaran part de la campanya són el Mercat de la Carn i el Mercat de Sant Salvador.

Aquesta acció s’emmarca en la certificació Biosphere que ostenta Vilafranca del Penedès com a municipi sensible envers la sostenibilitat i el canvi climàtic.

També et pot interessar

Comentaris