Una gran timbalada obre dissabte la desena edició de la fira Sarroca Medieval

06/10/2022 - 16:53h

L’accés al Conjunt Monumental es podrà fer a peu pel camí de la Roca o també amb el trenet gratuït

Aquest cap de setmana torna a Sant Martí Sarroca la fira Sarroca Medieval, que enguany compleix 10 anys de la seva primera edició. El Conjunt Monumental situat a dalt del turó de la Roca serà l’epicentre del certamen i, com cada any, l’Ajuntament posarà a disposició dels visitants un trenet gratuït, que sortirà des de l’avinguda del Castell. També s’hi podrà accedir a peu, pel camí de la Roca. Els horaris seran demà dissabte, d’11 del matí a 10 de la nit i el diumenge serà el mateix exceptuant que la fira tancarà a les 9 del vespre.

L’obertura de la fira es farà amb una gran timbalada, i al llarg dels dos dies s’hi podrà trobar activitats durant tota la jornada, el mercadal (mercat cristià); parades artesanes; una zona gastronòmica; una d’enològica; cercaviles i música; visites teatralitzades al castell, i per als més petits hi haurà atraccions medievals i la remeiera Ponça. Com els dos darrers anys, també està previst fer l’entrega del Segell d’Honor de Pere III el Cerimoniós, el diumenge a la una del migdia.

Pel que fa a les visites teatralitzades al castell, es faran grups limitats en horaris de matí i tarda amb una durada aproximada de 35 minuts. El preu serà de 5 euros els adults i 2 euros els menors de 12 anys. El contingut de la visita guiada consistirà en una benvinguda amb el trobador, un campament de Guillem de Santmartí, el Segle XI Guillem de Santmartí expedició militar comtal, un casament jueu, la reina Sibil·la de Fortià (visual) i l’explicació i degustació de vi i postres medievals. Els horaris es poden consultar a l’agenda cultural.

Activitats infantils

D’altra banda, hi haurà l’actuació de la remeiera Ponça, una dona sàvia que coneix el poder de totes les plantes que creixen al Penedès. Si busqueu remei per al vostre mal de panxa, escolteu-la. I si us agraden els contes i les llegendes, també. Amiga del Mag Martinus, que viu aquí des de fa mil anys i li explica aventures de la seva vida, només cal conèixer el poder del safir negre de doble estrella i parar l’orella.

El preu de l’activitat serà de 3 euros i els horaris es poden consultar a l’agenda. Finalment, per gaudir de la zona de gastronomia caldrà intercanviar moneda a la recepció del castell. Així, els valors seran: per l’escut d’or: 3 euros; per l’escut de plata: 2 euros, i el de bronze tindrà un valor d’un euro. També es podran adquirir coberts a 1 euro i gots de refresc i copes de vi amb un dipòsit també d’1 euro.

També et pot interessar

Comentaris