Tres sessions per debatre sobre l’actual situació de l’independentisme

29/09/2022 - 16:00h

Hi seran presents Quim Torra, Lluís Llach, Salvador Cardús, Josep Costa o Aurora Madaula, entre d’altres

“Com més ens allunyem del Primer d’Octubre del 2017, més creix el desconcert, el cansament i la indignació per com els nostres partits polítics, amb una folgada majoria del 52%, han estat incapaços de bastir un camí compartit per avançar cap a la implementació del mandat de l’1-O: fer efectiva la proclamació d’independència de la República Catalana”. Aquest és l’argument que han fet servir les entitats organitzadores (Tot República, Marxa de Torxes, L’Agrícol i Correllengua) de les jornades ‘Repensem-nos’, que es faran a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.
Noms de primera fila per reflexionar en profunditat sobre el moment que viu l’independentisme i del perquè es troba en l’atzucac que sembla definir el futur de la independència del país. Una reflexió que s’ha dividit en tres sessions i on es pretén gratar en els tres factors definitoris de la situació actual.

Dilluns, dimecres i divendres que ve

La primera sessió serà dilluns i duu per títol ‘Ens van enganyar?’, i aprofundirà en aquest mantra tan estès entre l’independentisme descregut que assegura que tot era mentida. Aquesta sessió, que moderarà la directora del digital El Món, Sílvia Barroso, i que començarà a les 19.30 h, comptarà amb la participació privilegiada del MHP Quim Torra i de Lluís Llach.

La segona sessió tindrà lloc el dimecres i girarà entorn de ‘La unitat impossible’, i provarà de treure l’entrellat no només a la manca de projecte comú, sinó a l’enfrontament obert entre sectors diversos de l’independentisme. És necessària la unitat? Podem avançar sense unitat? Es pot refer la unitat? Són algunes de les preguntes que miraran de respondre els convidats Salvador Cardús, Josep Costa i Joan Puig, moderats per la periodista d’El Punt-Avui Cati Morell.

La darrera sessió està programada per divendres que ve a les 19.30 h i es dedicarà a mirar de sospesar les diferents propostes de futur que estan presents en el debat en aquests moments, sota el títol ‘Hi ha futur?’. Hi participaran Anna Arqué, Aurora Madaula i Pep Pugès, moderats per l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany.

Totes les sessions tenen aforament limitat i per aquest motiu s’ha habilitat la possibilitat de fer reserva prèvia a http://www.totrepublica.cat/repensem-nos.

També et pot interessar

Comentaris