La Comissió 11 de Setembre recupera la Marxa de Torxes cinc anys després

23/09/2022 - 11:23h

La setzena edició se celebrarà la nit del 30 de setembre, just quan farà cinc anys dels fets de l’1 d’Octubre amb el recorregut tradicional pel centre de Vilafranca

L’independentisme té ganes de tornar a sortir al carrer i per aquest motiu la Comissió 11 de Setembre ha decidit recuperar la Marxa de Torxes, cinc anys després. El 2018 tenien el convenciment que els fets del Primer d’Octubre del 2017 havien de tenir una translació a la vida política i ciutadana de Catalunya. No en va s’havia proclamat la República catalana seguint el mandat de l’1-O i d’acord amb les lleis de transitorietat aprovades pel Parlament català els dies 6 i 7 de setembre del 2017. Ara, cinc anys després, parlen d’un carreró sense sortida i afegeixen que les institucions “no han estat a l’alçada del que van prometre”, deia Jaume Claramunt en nom de la Comissió. Per aquest motiu reprenen la Marxa de Torxes per a la Independència, amb el canvi que ara se celebrarà la nit del 30 de setembre, just quan farà cinc anys de la defensa dels col·legis electorals. Els cartells, explícits, volen palesar el cansament profund que vivim els independentistes del carrer i la Marxa vol ser l’aglutinador al Penedès d’aquest malestar que ja es va expressar als carrers el passat 11 de setembre.

La Marxa s’iniciarà a la plaça de la Vila a les 10 de la nit. Mitja hora abans ja s’hi vendran les torxes, que enguany tindran un preu de 3 €. Precedida per grups d’animació, la Marxa farà el recorregut tradicional i finalitzarà davant el Palau Baltà, on hi haurà el parlament, que enguany protagonitzarà el músic i activista Marcel Casellas.
La setmana que ve publicarem els actes de la 3a edició de les jornades Repensem-nos, que s’engloben en el programa d’actes de la Setmana de la República i que portaran a Vilafranca Quim Torra, Lluís Llach, Salvador Cardús o Pere Costa, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris