Castellet i la Gornal acull la primera trobada de jutges de Pau de l’Alt Penedès

20/09/2022 - 14:07h

L’acte va servir per destacar la importància del paper de la figura del jutge de Pau més propera i ràpida que la justícia a l’hora de trobar respostes pels veïns

El jutjat de pau de Castellet i la Gornal i amb la col·laboració de l’Ajuntament ha organitzat la primera trobada de jutgesses i jutges de pau de l’Alt Penedès com a mitjà d’unió entre tots aquest jutjats i d’altres poblacions d’arreu. Dissabte passat es van reunir les jutgesses i jutges de pau de l’Alt Penedès a la sala de plens de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal.

Carme Capdevila Albor, jutgessa de pau de Castellet i la Gornal i organitzadora de la trobada va parlar sobre la importància d’aquesta figura, la qual coneix als veïns i el lloc on resideixen i ofereix una resposta molt més ràpida que la justícia de primera instància, aquesta és una justícia de proximitat.

D’altra banda, també va participar Ana María Osa, jutgessa de Sant Cugat del Vallès, que va conversar de les funcions i competències dels jutges de pau i de com els afecta l’avantprojecte de llei.

Miguel Delgado, exalcalde de Castellet i la Gornal, va participar com a usuari dels jutjats de pau explicant el que comportaria que desapareguessin els jutjats de pau provocant que els jutjats de primera instància estiguessin més col·lapsats.

Carme Capdevila també va voler agrair expressament l’ajuda en l’organització de la trobada a la Palmira Güell, vocal de l’associació catalana en pro de la justícia i a Anna Rodríguez, secretària del jutjat de pau de Castellet i la Gornal.

En finalitzar l’acte es van traslladar al nucli de Castellet on van poder conèixer l’imponent castell i la seva història i l’obra “Castellet encantat” de Luis Zafrilla, un artista local, que recorre els oficis i les tradicions dels veïns d’aquest poble a través de diferents figures a escala real i bidimensionals.

També et pot interessar

Comentaris