Ultimàtum dels alcaldes del Baix Penedès a la Generalitat per a l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

Reunió del Consell d’Alcaldes del Baix Penedès, aquest dimecres al vespre (Foto: CCBP)
15/09/2022 - 11:15h

Si Salut no els dona una resposta en deu dies, emprendran accions de protesta per reclamar l’ampliació de l’equipament sociosanitari

El fet que la Generalitat hagi descartat el projecte d’ampliació de l’Hospital del Vendrell com a subvencionable amb fons Next Generation de la Unió Europea per a la reactivació econòmica post-Covid ha generat malestar entre els 14 alcaldes de la comarca del Baix Penedès, que han decidit “plantar-se davant la inacció del Departament de Salut”, remarquen en un comunicat fet públic després del Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimecres al vespre.

Els dirigents municipals apunten que des del passat mes de maig que van demanar una reunió urgent amb el Departament de Salut per tractar aquest tema no han rebut cap resposta. “Per això, si en el termini de 10 dies no reben cap invitació per reunir-se, emprendran accions de protesta”, asseguren en un comunicat redactat després del Consell d’Alcaldes al qual va ser convidat el gerent de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, Joan M. Adserà, entitat a la qual pertany l’Hospital comarcal del Baix Penedès, per explicar en quina fase es troba la redacció del projecte d’ampliació.

Per part de la Xarxa Sanitària Santa Tecla s’ha entregat tota la documentació que els diferents departament de la Generalitat han demanat, s’ha redactat el projecte d’ampliació i el nou pla funcional. A més, des de la Xarxa Santa Tecla es recorda que s’ha fet una inversió de 70 milions d’euros des del 2002 al 2022, dels quals la Generalitat no n’ha aportat ni un.

El president del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), Joan Sans ha remarcat que “és una prioritat màxima i inajornable l’ampliació de l’equipament sanitari que actualment ja és manifestament insuficient per donar un servei de qualitat, i per això cal que entrin als pressupostos de la Generalitat per al 2023 i començar a treballar. Sabem que no és un projecte d’avui per demà i per això no podem perdre més temps”. A més, també ha recordat que l’ampliació de l’Hospital del Vendrell comportarà 616 nous llocs de treball i la capacitat de realitzar més de 8.000 noves hospitalitzacions anuals.

Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha ressaltat de la seva banda que “ara és l’hora de la veritat i cal que la Generalitat demostri que l’ampliació de l’Hospital és una prioritat de la comarca i del país. Aquest passat estiu, el 50% de les persones tractades al centre hospitalari eren de fora  de la comarca, fet que demostra l’interès general que té tirar endavant aquest projecte. Per això demanem al conseller de Sanitat que ens rebi; l’hospital està totalment desfasat per una població que és el doble de la capacitat per la qual va ser construït.”

Jaume Casañas, vicepresident del CCBP, ha destacat la problemàtica que comporta el col·lapse sanitari actual. “Ens trobem que cal enviar molts ciutadans a Tarragona i a Barcelona per ser tractats allunyant els serveis públics a la ciutadania de la comarca, cosa que no podem permetre.”

També et pot interessar

Comentaris