Més de 6.700 alumnes inicien el nou curs escolar a Vilafranca

05/09/2022 - 16:53h

Són 90 alumnes menys que l’any passat dels quals 1.173 faran segon cicle d’educació infantil , 2.785 infants cursaran algun nivell d’educació primària i 2.769 adolescents faran l’ESO  

El curs escolar 2022-2023 a Vilafranca de Penedès s’inicia a les etapes d’escolarització obligatòria amb un total de 6.727 alumnes d’entre 3 i 16 anys, segons dades de l’Oficina Municipal d’Escolarització. Aquesta xifra representa 90 alumnes menys que l’any passat i es reparteix de la manera següent: 1.173 nens i nenes faran segon cicle d’educació infantil (alumnat de 3 a 6 anys), 2.785 infants cursaran algun nivell d’educació primària (alumnat de 6 a 12 anys) i 2.769 adolescents faran ESO (alumnat de 12 a 16 anys).  

10 escoles imparteixen ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària a Vilafranca, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres concertats. Pel que fa a l’educació secundària obligatòria, s’imparteix a 5 instituts públics i a 4 de concertats. Una de les novetats més rellevants d’aquest curs és la reducció de ràtios a les aules de P3 de les escoles de titularitat pública, que passen de 25 a 20 alumnes.

A les escoles i instituts de Vilafranca hi ha 263 aules en funcionament: 54 a segon cicle d’educació infantil, 116 a educació primària i 93 a educació secundària.

Aquestes dades d’alumnat matriculat no són definitives, perquè caldrà ajustar les dades amb les baixes que s’han anat produint durant els darrers mesos i que es constaten un cop iniciat el curs.

Pel que fa als estudis postobligatoris, enguany també cal destacar la posada en funcionament d’un nou PFI (Programa de Formació i Inserció), per a l’alumnat de 16 a 21 anys que no ha graduat l’ESO, un PFI d’instal·lacions elèctriques que s’imparteix a l’Institut Alt Penedès, i la primera promoció dels estudis superiors del grau d’infermeria que es cursaran a la seu de Vilafranca, depenent de la URV.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, valora que “Vilafranca s’ha preparat per iniciar un nou curs ple d’oportunitats educatives, per acompanyar a les famílies i alumnat en la imprescindible opció de formar-se, així com també estar al costat de la comunitat educativa”. Montserrat afegeix que “comença un nou curs escolar amb reptes, il·lusions, retrobaments…un nou curs escolar on les famílies tornaran a les escoles, un nou curs que desitgem.que sigui el de la represa de la normalitat”.

Primer cicle d’educació infantil

Pel que fa a l’educació infantil de primer cicle, el curs ha començat amb una oferta global aproximada de 388 places, de les quals 293 són de titularitat municipal. Les quatre llars municipals d’infants han iniciat el curs amb normalitat i amb un 100% de les places cobertes. En aquests moments, l’oferta de titularitat municipal representa aproximadament un 75% de l’oferta a Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris