Torna el Mercat Medieval de Calafell

Calafell recrea l’Edat Mitjana cada primer cap de setmana de setembre (Foto: Ajuntament de Calafell)
30/08/2022 - 22:00h

Se celebrarà al nucli antic de Calafell entre aquest dimecres, 31 d’agost, i diumenge 4 de setembre

El Mercat Medieval de Calafell torna a la programació cultural del municipi després de dos anys de no poder-se celebrar a causa de la pandèmia.

La 23a edició d’aquest certamen tradicional de recreació històrica que normalment té lloc a primers de setembre se celebrarà entre aquest dimecres, dia 31 d’agost, i diumenge, 4 de setembre, als carrers del nucli antic i al Castell de la Santa Creu.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, Mònica Trepat, remarca que “estan tornant totes les grans activitats culturals que havien quedat interrompudes per la pandèmia o només s’havien pogut celebrar amb grans restriccions o formats reduïts”.

“Estem molts contents de poder recuperar el Mercat Medieval, perquè és una activitat amb molta trajectòria, que sempre ha aplegat milers de visitants i que significa, a més, una gran dinamització econòmica del nucli antic”, ha afegit Trepat.

Programació
Les activitats començaran aquest dimecres amb contacontes medievals i tallers infantils de temàtica també medieval. Tanmateix, el XXIII Mercat Medieval com a tal obrirà divendres, 2 de setembre, a les 17h, amb tot de paradetes, demostracions d’oficis antics i espectacles itinerants al nucli històric calafellenc.

A la mateixa hora obrirà el Campament Medieval, situat a la Bòbila.


El primer gran acte serà el mateix divendres, el sopar medieval a partir de les 21h, a la plaça de Catalunya.

Tothom pot portar-se el menjar de casa, però a més la taverna que hi haurà a la mateixa plaça oferirà un menú, al preu de 12 euros, amb amanida, graellada i beguda.

Serà un sopar amenitzat per l’espectacle ‘La Màgia Mistika’, a càrrec de Mag Esparragow i Òscar Sanjuan.

Pel que fa dissabte i diumenge, dies 3 i 4 de setembre, el mercat funcionarà d’11 a 22h, amb la mateixa fórmula de paradetes, exhibicions i espectacles itinerants.

La nit de dissabte se celebrarà l’altre gran acte individual del mercat medieval. És l’espectacle musical al Castell, que començarà a les 22.30h.

El grup La Torna portarà la proposta ‘Un viatge al passat’, un diàleg entre el passat i el present amb melodies tradicionals i composicions pròpies modernes.

Els intèrprets seran: Abel Batlles, tarota i gralla; Jordi Gabarrós, percussions; Jesús Parra, cistro; i Jordi Ruano, tarota i veu. Les entrades, al preu de 7 euros, poden adquirir-se anticipadament.

També et pot interessar

Comentaris