Homenatge a les dones viticultores

(FOTO: TONI GALITÓ)
12/08/2022 - 19:46h

La fotògrafa Maria Rosa Ferré reuneix al local de Cal Figarot de Vilafranca les protagonistes del seu pròxim llibre

El local de Cal Figarot de Vilafranca va acollir ahir divendres al vespre el primer acte públic del projecte i llibre 50 viticultores del Penedès. Converses a peu de vinya de la fotògrafa vilafranquina Maria Rosa Ferré, editat per Edicions i Propostes Culturals Andana.

En l’acte s’hi van reunir per primer cop 46 de les 50 viticultores protagonistes del volum i l’autora, que ha treballat en el llibre de manera altruista.

En l’acte també hi va participar Ramon Nadal, editor del llibre, i Carles Mata, president dels Castellers de Vilafranca, que van cedir el local per la celebració de la jornada.

Toni Galitó va ser el fotògraf encarregat d’immortalitzar el moment, amb una imatge de totes les viticultores que s’inclourà en el llibre. El volum es presentarà a la tardor i també es materialitzarà en una exposició fotogràfica itinerant per apropar la realitat d’aquestes dones a la ciutadania.

Reaccions

La viticultora Maria Rovira va destacar durant la trobada la importància del projecte per visibilitzar la tasca de la dona al camp, una feina “molt masculinitzada” en la qual “sempre hi ha hagut moltes dones, però la majoria de gent no sabia ni com ens dèiem”. Marta Torné, la més jove de les protagonistes del llibre, també va reconèixer la seva satisfacció per una proposta que “mostra que les dones viticultores cada cop són més”.

També et pot interessar

Comentaris