Com ets de sostenible?

09/08/2022 - 17:22h

Article de Marta Angerri, directora de Finançament Europeu i Afers Públics, Sostenibilitat i RSC d’Ametller Origen

Sabies que a Catalunya cada persona genera 527 quilos de residus a l’any de mitjana i més de la meitat concretament un 55%, van al contenidor de la resta? O que la producció de plàstic i la incineració de residus plàstics generen a nivell mundial uns 400 milions de tones de CO2 a l’any? I és que farien falta 1,7 planetes per mantenir les demandes del sistema actual. Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que es va celebrar el passat diumenge 5 de juny, des d’Ametller Origen hem posat en marxa el Quizz dels petits gestos, un test on els consumidors poden avaluar com de sostenibles són i descobrir l’impacte de les seves accions en el medi ambient.

I és que diàriament es poden dur a terme petites accions – fer la llista de la compra abans d’anar a comprar, portar la bossa de malla, comprar a granel o reutilitzar els pots de vidre-, per avançar cap a un món més sostenible i ajudar a reduir aquestes xifres tan alarmants. En aquest sentit, el Quizz dels petits gestos planteja un total de 10 situacions en tres escenaris; abans, durant i després de fer la compra i, en funció de les respostes, l’usuari podrà saber quin és el seu grau de sostenibilitat. Posteriorment, rebrà de forma gratuïta la guia ‘Plantem les llavors del canvi’, un document amb diferents hàbits per ser més sostenibles en el seu dia a dia i que l’ajudaran a viure millor i a les futures generacions.

2027, Fem Camí cap a la neutralitat d’emissions de C02

Des d’Ametller Origen estem fent camí per ser neutres en emissions de CO2 l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius governamentals aprovats en l’Acord de París per combatre el canvi climàtic i mantenir l’augment de la temperatura, aquest segle, per sota dels 2ºC. En aquest sentit hem plantat més de 100 llavors, que s’emmarquen en el moviment Fem Camí, que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de la salut i la sostenibilitat per avançar en aquesta direcció.

També et pot interessar

Comentaris