Mor als 83 anys l’empresari Max Miret Voisin

09/08/2022 - 16:32h

Va ser regidor a les Cabanyes, membre del Club Rotary i administrador de la festa major de Vilafranca

Aquest dilluns a la nit, al voltant de les 22h, va morir als 83 anys d’una aturada cardíaca a la seva residència de les Cabanyes Max Miret Voisin, conegut empresari vilafranquí que l’any 1967 va fundar amb els seus germans l’empresa de porexpan Miret Metzeler. Des del 1997, la companyia s’anomena Knauf Miret, per la compra de la firma a càrrec d’un grup alemany.

Com a empresari, Miret va ser fundador i president durant uns anys de l’Associacio Nacional de Poliestirè Expandit (ANAPE).

Max Miret va néixer a Vilafranca del Penedès, però vivia des de fa molts anys a les Cabanyes. De fet, en aquest municipi veí de Vilafranca va ser molts anys regidor de l’ajuntament com a membre independent dins de la candidatura de CiU. En concret, va entrar al consistori l’any 1991 i després de 5 anys a l’oposició va accedir al govern, com a responsable dels serveis socials, el 1995, amb Joan Saumell (CiU) d’alcalde. S’hi va estar fins al 2003.

A les Cabanyes es va implicar en moltes iniciatives ciutadanes i, per exemple, va ser fundador i el primer president del casal d’avis, a final dels anys noranta del segle passat. També va ser un membre destacat de les activitats de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Miret també va destacar com a membre del Club Rotary, que va presidir durant 3 etapes i que li va concedir en dues ocasions la distinció honorífica Paul Harris, el fundador de l’entitat.

A més, val a dir que aquest empresari vilafranquí va ser administrador de la festa major de Vilafranca, l’any 1970, juntament am mossèn Josep Maideu Auguet i Josep Pascual Vivó i Eudald Besolí Freixedas.

I a la capital penedesenca també havia estat un dels fundadors de l’Escola Montagut.

Max Miret Voisin era casat i pare de dos fills i una filla.

Les seves despulles seran al tanatori municipal de Vilafranca a partir d’aquest dimecres, dia 10 d’agost, a les 10h; mentre que la cerimonia de comiat es farà dijous, a les 10.30h.

També et pot interessar

Comentaris