El 16 d’agost comencen sis mesos d’obres al barri de la Girada de Vilafranca

04/08/2022 - 16:28h

Es durà a terme la reurbanització del primer tram de la rambla, entre els carrers Josep Irla i Josep Tarradellas

El 16 d’agost començaran les obres de reurbanització del primer tram de la rambla de la Girada, entre els carrers Josep Irla i Josep Tarradellas, a més d’una part de la plaça dels Països Catalans. El projecte, que s’enllestirà el febrer del 2023, preveu la reurbanització d’un total de 4.348,2 m2 del primer tram de la rambla, i les obres s’han adjudicat amb un import de 822.546,29 €.


El projecte inclou l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, amb una intervenció sostenible que prioritzarà la mobilitat lenta, l’accessibilitat universal i la inclusió. En aquest sentit, creix la superfície enjardinada de 1.020 m2 fins als 2.355 m2 i l’ús de paviments drenats per aprofitar l’aigua de pluja per al reg dels arbres, per afavorir la biodiversitat i la mitigació de l’illa de calor, de manera que es creï un espai urbà més saludable capaç d’esdevenir un refugi climàtic. Així, el projecte manté l’arbrat, amb les dues fileres centrals de plàtans de la rambla, i amplia la dotació d’arbres d’aquest espai central alhora que suprimeix els exemplars més petits que toquen a les façanes.


D’altra banda, també es millorarà la dotació i eficiència de l’enllumenat públic, s’instal·larà nou mobiliari urbà, es millorarà la integració de les terrasses d’establiments i es restringirà la mobilitat de vehicles. El projecte dibuixa més espais per a les famílies, més arbrat, jocs infantils, etc.
L’Ajuntament pretén que aquest projecte sigui un revulsiu per als diferents espais reurbanitzats en altres actuacions, com la de la plaça de l’Oli.

D’altra banda, també han començat les obres de reurbanització del carrer de la Lluna, un cop Aigües de Vilafranca ha finalitzat els treballs de substitució de la xarxa d’aigua i de clavegueram. Aquesta actuació també inclou la plaça de Josep Anselm Clavé i donaran continuïtat a l’illa de vianants. S’hi ampliarà i enjardinarà l’espai públic per a vianants i bicicletes, amb pacificació del trànsit rodat per crear una mobilitat segura i sostenible per accedir al barri del Centre. El nou espai públic, on hi haurà nou mobiliari urbà, serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari.
Les obres s’allargaran aproximadament fins a principis d’octubre i posteriorment tindran continuïtat cap a la plaça de Puigmoltó i el carrer de Sant Jocund, que formen part del mateix projecte.


Durant les obres es garantirà el pas dels vianants i l’accés als establiments comercials de la zona, si bé el trànsit rodat quedarà restringit fins a finalitzar la reurbanització. En la mesura que sigui possible, s’intentarà facilitar l’accés als aparcaments privats i quedaran temporalment inhabilitats quan es treballi en la ubicació concreta.
D’altra banda, dilluns van començar les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable al segon tram del carrer de Sant Julià, entre el carrer Sant Antoni i el carrer Oriol.


Un cop finalitzats els treballs de renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram del primer tram, entre el carrer Oviedo i el de Sant Antoni, es duran a terme consecutivament els treballs en el segon tram fins al dia 19 d’agost. En aquest període estarà tallat totalment el trànsit al carrer Sant Julià, entre Sant Antoni-Oriol, i no s’hi podrà aparcar ni accedir als aparcaments de les 8 del matí a les 6 de la tarda. En tot moment es garantirà el pas de vianants i l’accés a peu als habitatges i als establiments.

També et pot interessar

Comentaris