Continuen les queixes pel tancament de les dutxes de les platges del Vendrell

Recollida de signatures per demanar la reobertura de l’aigua a les dutxes de les platges del Vendrell (Foto: Primàries Catalunya)
04/08/2022 - 09:41h

El govern va tombar una petició de Primàries i Podem El Vendrell per a la reobertura que tenia el suport de 4.455 signatures i l’oposició estudia convocar protestes

Primàries Catalunya i Podem El Vendrell, els dos partits polítics que van reclamar al ple del Vendrell d’aquest dilluns passat, sense èxit, la reobertura de les dutxes a les platges del municipi i una neteja mecànica de la sorra, no descarten convocar alguna protesta ciutadana en les properes setmanes.

El fet que les dutxes de les platges del Vendrell estiguin inoperatives durant l’estiu amb la voluntat d’estalviar aigua, d’acord amb la decissió del govern local, i que no es netegi la sorra amb l’ús de maquinària va generar dilluns força debat polític en el ple municipal del mes d’agost.

Els dos grups municipals esmentats van presentar una proposta de resolució per revertir la situació en plena temporada turística, però la petició -amb el suport de 4.455 signatures recollides pels dos grups polítics els dissabtes als barris marítims des de final de maig- no va prosperar pels vots en contra del govern.

La regidora de Platges, Bárbara Peris, va defensar la necessitat d’estalviar l’aigua de les dutxes -uns 8 milions de litres, segons xifres del 2021 respecte del 2019-. En canvi, els grups de l’oposició van criticar que hi hagi un hotel de luxe que sí que ofereix dutxes als clients, que no s’estalviï aigua en gimnasos i piscines públiques, i que tot plegat coincideixi amb la pèrdua d’uns 1,7 milions de metres cúbics per fuites de la xarxa d’aigua. Arreglar les canonades costaria uns 600.000€ i renovar la xarxa, 1,2 milions, diu Primàries Catalunya.

Teletreball i RTL

D’altra banda, el ple vendrellenc va confirmar dilluns, amb els vots a favor del govern, en contra de Som Poble-ERC, JxV i Podem El Vendrell i l’abstenció de Primàries Catalunya i la regidora no adscrita, la relació de llocs de treball (RLT) del consistori aprovada inicialment a la sessió del 20 de maig passat.

Prèviament es van desestimar els recursos de reposició interposats pels sindicats UGT i CCOO i una treballadora municipal.

Els grups de l’oposició van criticar que el govern no hagi estat capaç d’arribar a un acord amb la representació dels treballadors per aprovar la RTL.

I amb els mateixos vots a favor, en contra i abstencions, va tirar endavant de manera inicial l’anomenat Reglament de teletreball de l’Ajuntament del Vendrell. Aquest reglament estableix que la modalitat de teletreball sigui voluntària, reversible i que l’Ajuntament es faci càrrec dels mitjans tecnològics que el facin possible.

Filla predilecte

Maria Carme Cardó i Soler, vendrellenca recentment guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva tasca d’anys en favor de l’ensenyament del català, ha estat nomenada filla predilecta del Vendrell pel ple municipal, en acord unànime durant la sessió de dilluns passat. L’acte que oficialitzarà la designació es farà en una data per determinar. Cardó és la primera dona que és nomenada filla predilecte de la vila.

Finalment, en el mateix ple també es va donar compte del fet que l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, tornarà a la dedicació exclusiva del seu càrrec institucional a partir del proper 1 de setembre. Recordem que durant uns 9 mesos ha combinat la feina al capdavant de l’Ajuntament del Vendrell amb la seva tasca professional com a inspector d’Ensenyament.

Des de l’oposició se li han reiterat les crítiques per haver deixat el càrrec temporalment durant unes hores al dia.

També et pot interessar

Comentaris