Alumnes de l’Institut Andreu Nin del Vendrell dissenyen pictogrames per a gent gran

01/08/2022 - 13:09h

Van guanyar el concurs de l’Arc Serveis al millor projecte social per a persones que viuen al domicili propi

El passat mes de maig, L’Arc Serveis va convocar un concurs al millor projecte social per a gent gran amb l’Institut Andreu Nin del Vendrell. El projecte guanyador va ser ‘El Teu Dia Dia’, presentat per les alumnes Aitana Marín, Alba Ramírez, Andrea Valverde i Ariadna Ventosa, del Curs d’Atenció a persones en situació de dependència de l’institut.

El premi, dotat amb 200 euros, va valorar positivament aquest projecte perquè proporciona eines d’intervenció i millora de la qualitat de vida de la gent gran amb propostes que contribueixen a la seva autonomia, dignitat i que s’adapten al seu dia a dia.

El projecte guanyador presentat per les alumnes consistia en el disseny de pictogrames molt visuals per senyalitzar la casa i indicar estàncies. Uns dibuixos útils que donen tranquil·litat a les persones amb demència i creen dinàmiques i rutines que afavoreixen l’autonomia de les persones majors amb Alzheimer no molt avançat.

Pictogrames al Centre de dia per gran Marinada i a les llars del Vendrell i Roda

Els dibuixos ja han estat prèviament confeccionats i adaptats per als usuaris del Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà. Les auxiliars del centre han pogut comprovar la utilitat dels pictogrames per a les persones amb demència i han fet un seguiment, una valoració visual, espacial i de la compressió d’aquests dibuixos. També han realitzat un anàlisi quantitatiu, -enumerant cada pictograma-, han comprovat si reconeixen el símbol i han fet propostes de millora.

A partir d’ara, aquests pictogrames dissenyats per l’alumnat de l’IES Andreu Nin també es col·locaran en diversos domicilis del Vendrell i de Roda de Berà. En aquestes llars s’adaptarà el mètode del centre de dia i es farà un seguiment amb filmació, per tal d’oferir a l’alumnat, el curs vinent, una valoració i demostració de la  fi del projecte.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, posa en valor “el treball transversal d’aquesta iniciativa perquè suma la col·laboració de tots els agents i serveis dins dels circuits socials”, alhora que considera l’experiència “molt enriquidora i un valor afegit de L’Arc Serveis”.

Els concursos socials

Cal recordar, que el passat mes d’abril, L’Arc Serveis va convocar el primer Concurs per a estudiants del Grau en Treball Social de la URV amb l’objectiu de facilitar la vida de la gent gran o amb dependència a la seva llar. Més endavant, es va convocar un altre concurs adreçat a l’alumnat del Curs d’atenció a persones en situació de dependència de l’IES Andreu Nin i als estudiants del Curs d’atenció sosiosanitària a persones dependents en institucions socials de l’acadèmia CEP.

També et pot interessar

Comentaris