El carrer Tossa de Mar de Vilafranca creixerà en zones verdes i espai per als vianants

25/07/2022 - 17:18h

Comencen unes obres de reurbanització que permetran plantar 35 nous arbres mentre que 10 exemplars joves actuals es recuperaran i trasplantaran

Aquest dilluns han començat les obres de reurbanització del primer tram delcarrer Tossa de Mar del Poble Nou de Vilafranca (entre els carrers Ramon Freixas i passeig Rafael Soler) en el marc de les obres anunciades per convertir-lo en un nou eix cívic i comercial del barri.


Un dels aspectes que es cuidarà més en aquesta actuació que impulsa l’Ajuntament és el relacionat amb les zones verdes en general i l’arbrat en particular.
Així, les moreres actuals més velles i en pitjor estat a causa de la podridura,, la proximitat de les quals amb els edificis i l’enllumenat causava problemes, se substituiran per exemplars més petits. En concret, es plantaran 35 nous arbres, mentre que 10 exemplars joves que ja hi havia es podran recuperar i trasplantar. El regidor d’Urbanisme, Franscisco Romero, explica que “es va fer un estudi previ arbre per arbre per saber quins es podien trasplantar i quins s’havien de tal·lar”.


En total, el projecte de jardineria del carrer preveu dos estrats vegetals, un dels quals format per espècies arbustives. També s’instal·laran parterres longitudinals amb sistema de recolida d’aigua de pluja. En total s’intervindrà en més de 5.000 m2.

Sorpresa i malestar entre el veïnat per la tal·la de les moreres

Les obres al carrer Tossa de Mar han començat amb una imatge que ha sorprès i, en alguns casos, ha creat malestar entre el veïnat de la zona. Durant tot el dia a les xarxes socials s’han pogut recollir algunes mostres de la indignació que ha provocat la ta·la de les moreres que oferien ombra als vianants i als vehicles de la zona.
L’Ajuntament, també via xarxes socials, ha respost a les preguntes dels usuaris indicant que “l’arbrat viari actual no es pot mantenir i se substitueix i amplia. Hi haurà nou enjardinament amb sistemes de drenatge sostenible”.

També et pot interessar

Comentaris