Montserrat Caralt i Francesc Guinovart, Portants d’Honor de Santa Anna 2022

Els Portants d’Honor de Santa Anna 2022 amb autoritats municipals i els Administradors de Santa Anna 2022.
19/07/2022 - 19:00h

Aquest any s’han nomenat dues persones en comptes de quatre com a portants per seguir des d’un lloc privilegiat la festa major del Vendrell

Diumenge al vespre es va fer a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell l’acte de nomenament dels portants d’honor de santa Anna 2022, que com cada any des del 2008 –amb el parèntesi de la pandèmia de coronavirus– reconeix persones del Vendrell que hagin destacat per alguna activitat en favor de la societat local i que els permet de gaudir de la festa major d’aquell any com a autoritat privilegiada per seguir el principals actes a primera fila.

D’acord amb el Consell d’Entitats i el vistiplau dels Administradors de Santa Anna, segons defineix el Protocol de Festa Major del Vendrell aprovat recentment, aquest any 2022 s’han nomenat dues persones en comptes de les quatre que es nomenaven des de l’inici d’aquest acte rellevant d’uns dies abans de la festa major vendrellenca.

Així doncs, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va imposar en l’acte el mocador del Vendrell i el pin de l’àngel de Tobies a Montserrat Caralt Güixens i Francesc Guinovart Aymerich.

Montserrat Caralt Güixens
Nascuda a Sant Vicenç de Calders el 1933 i vendrellenca des dels 12 anys, Montserrat Caralt va ser alumna de la pedagoga Teresina Martorell i va estudiar precisament per a mestra a Tarragona, per exercir posteriorment a Cunit, Saifores (Banyeres del Penedès) i al Vendrell, primer a l’Escola Unitària del carrer Major amb Teresina Martorell, compaginant-ho amb el col·legi lliure adaptat (embrió de l’Institut Baix Penedès); i després al col·legi Sagrat Cor, del 1974 fins que es va jubilar.

Recentment se li ha atorgat el 10è Premi Teresina Martorell pels seus 44 anys de trajectòria docent i val a dir també que va ser precisament impulsora d’aquest premi, instituït el 1996, per recuperar i divulgar la memòria de les dones en la història del Vendrell, a més de promotora del nom de l’Escola Teresina Martorell, actualment renomenada com a Àngel de Tobies.

Montserrat Caralt sempre ha estat molt lligada a l’Església del Vendrell, tant a la parròquia del Vendrell com a catequista com a la de Sant Vicenç de Calders com a membre del Consell Parroquial de l’Església, i també col·laborant amb la festivitat de Corpus.

Francesc Guinovart Aymerich
Quant a Francesc Guinovart Aymerich, aquest pintor dominador de diverses facetes i temàtiques pictòriques nascut l’any 1936 ha estat membre de la Comissió de Reis, ha dibuixat durant molts anys la falla de la plaça Vella pel Pa Beneït i també va ser jugador i membre de la secció de futbol del Club d’Esports Vendrell.

A més, Guinovart va ser casteller dels Nens del Vendrell als anys setanta i va formar part de la junta de la Lira Vendrellenca i de la del Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT).

També et pot interessar

Comentaris